dimecres, 21 de novembre del 2012

“Volem que les Terres de l’Ebre siguin pioneres en l’estudi del canvi climàtic”



Jose Emilio Bertomeu, Xavier Sabaté, Núria Ventura i Antoni Espanya avui al Poble Nou

Núria Ventura i Xavier Sabaté destaquen que el programa socialista prioritza l'economia verda que pot generar 2.500 llocs de treball a Tarragona

El PSC ha tornat a evidenciar avui la prioritat que té en el seu programa electoral, i que contrasta amb la resta, el medi ambient i l'economia verda. Així durant la campanya s'han realitzat una quinzena d'actes, un dels quals avui mateix al Poble Nou del Delta en què el cap de llista per Tarragona, Xavier Sabaté, i la cap de llista ebrenca, Núria Ventura, han posat de relleu el potencial econòmic també de les polítiques de preservació del medi ambient, ja que poden generar 2.500 llocs de treball a la província de Tarragona.
Núria Ventura s’ha tornat a referir a l’aposta dels socialistes per l’agroindústria i l’aqüicultura, per la seva importància en el teixit econòmic de l’Ebre, però també perquè ajuden a sostenir el medi ambient. “Apostem per una especialització dels estudis universitaris en aquest sectors, i també en temes relacionats amb les energies renovables, que ha de ser un clúster econòmic important per al nostre territori,  i en temes relacionats amb la descontaminació de sòls contaminats”, ha detallat citant el projecte pioner que s’està desenvolupant a Flix.  I finalment, ha destacat que cal aprofitar per a la reactivació econòmica el centre de recerca de la URV insistint en la investigació de les conseqüències del canvi climàtic. “Creiem que el nostre territori pot ser pioner en aquest camp”. La dirigent socialista també s’ha referit a l’Observatori de l’Ebre, “un equipament molt potent en recerca i investigació” al qual s’ha de donar suport des de les administracions púbiques.
Els socialistes han reivindicat també des del Delta l'acció de govern socialista “amb inversions històriques en l'àmbit agrari, ambiental i turístic”, tal com ha enumerat el candidat Antoni Espanya.  De fet, des de l'any 2011 el govern de CiU ha reduït el pressupost destinat a agricultura “demostrant una insensibilitat absoluta amb el sector agrari”.
“Catalunya és diversa, no uniforme com la vol CiU”
Sabaté ha aprofitat la seva visista al Delta per deixar en evidència les declaracions a través de les xarxes socials de CiU que “intenta discutir el nostre suport a  tradicions com la dels bous a les Terres de l'Ebre perquè hi ha hagut una opinió personal del nostre primer secretari”. En aquest sentit, ha reiterat una vegada més: “Només cal veure quina ha estat la nostra trajectòria en què hem donat suport a aquesta tradició a tot arreu i amb fets tan contundents com l’impuls a la llei de regulació dels correbous. Ni està ni ha estat mai en el nostre programa una posició contrària a aquesta tradició.”
Per això, Sabaté ha advertit CiU que no busqui vots on no els trobarà, ja que la ciutadania de l'Ebre sap qui és qui i “la nostra millor presentació són els alcades socialistes”. “Que no busquin cortines de fum per amagar que de la mateixa manera que fa quatre dies s'han convertit a l'independentisme, també van haver de demanar perdó a les Terres de l'Ebre per donar suport al transvasament”. Finalment, el dirigent socialista ha sentenciat: “No caurem en l'uniformisme de CiU. Catalunya és diversa i ho hem d'acceptar així.”