diumenge, 11 de novembre del 2012

Núria Ventura: “Ara més que mai és necessària la força socialista per situar els municipis de nou en primer terme”

La cap de llista del PSC de l'Ebre dóna suport des del Pinell de Brari al món local i als seus alcaldes i alcadesses, regidors i regidores en la lluita contra les retallades de CiU i PP

La cap de llista del PSC de l'Ebre, Núria Ventura, i els membres de la candidatura a les eleccions al Parlament han participat aquest matí en una trobada amb alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores socialistes al Pinell de Brai on han reivindicat de nou la importància dels municipis com a administracions més properes als ciutadans i com a eines fonamentals per afrontar la situació econòmica actual i solucionar els problemes reals.

“Avui els socialistes ebrencs ens reafirmem en el nostre compromís amb el món local, i volem mostrar el nostre suport als alcaldes i alcadesses, regidors i regidores en la seva lluita diària per fer front a les retallades de CiU i PP, amb l'objectiu de donar millors serveis als veïns i veïnes dels nostres municipis”, ha subratllat Ventura.

La dirigent socialista ha criticat la manca de lleialtat institucional cap als ajuntaments des de les administracions de l'Estat i Generalitat on governen aquestes dues formacions. “Estem assistint a retards en els pagaments i en els convenis i també en el retard de la posada en marxa d'infraesctrucutres i equipaments en benefici dels ciutadans".

Així, la candidata ha recordat que la situació financera és insostenible per a molts ens locals i ha assegurat que el PSC impulsarà un nou model de finançament local, entre altres mesures. La candidata ebrenca ha assumit el compromís de situar de nou en primer terme els municipis de Catalunya d'acord amb el que ha estat sempre la gran convicció i confiana amb el municipialisme dels socialistes, que Catalunya es construeix “poble a poble”.

A la vegada, Ventura, ha recordat que, entre les mesures del programa electoral socialista, hi figura una llei electoral catalana, inspirada en el model alemany, en que cada elector vota nominalment el diputat de la seva circumscripció i en una segona urna vota una llista única per tot Catalunya, amb el principi “d'una persona, un vot", i que planteja també la introducció del vot a partir dels 16 anys.