dimecres, 2 de juliol del 2008

"Demanarem responsbilitats i exigirem mesures perquè no es repeteixi el greu incident patit a la central nuclear d'Ascó"


La diputada Núria Ventura, nova representant del PSC a la comissió parlamentària d’Economia, Finances i Pressupost.

“Demanarem responsabilitats i exigirem mesures perquè no es repeteixi el greu incident patit a la central nuclear d’Ascó”

Ventura valora satisfactòriament que el Parlament hagi aprovat la compareixença de la presidenta del Consell de Seguretat Nuclear davant la comissió en què la diputada substitueix Jordi Terrades, que passa a ser el president

La diputada socialista Núria Ventura ha valorat molt positivament que el Parlament de Catalunya aprovés ahir a la tarda la compareixença de la presidenta del Consell de Seguretat Nuclear, Carmen Martínez Ten, davant la Comissió Parlamentària d’Economia, Finances i Pressupost i informi sobre la fuita radioactiva del novembre de 2007 a la central nucelar d’Ascó I. Aquesta proposta es va aprovar a instància dels tres grups parlamentaris que donen suport al Govern, que van mostrar la seva preocupació pels incidents succeïts a la central nuclear, a la vegada que van demanar responsabilitats per la fuita.

Segons la diputada socialista, que precisament aquesta setmana ha estat designada representant del PSC en aquesta comissió, a més de demanar responsabilitats, també s’exigiran mesures perquè no es torni a repetir mai més un incident com aquest.

Cal assenyalar que Núria Ventura s’ha incorporat a la Comissió d’Economia, Finances i Pressupost en substitució de Jordi Terrades, que en passa a ser el president. Aquesta comissió tracta els assumptes de Política econòmica, com el pressupot de la Generalitat, les finances i el control del sector públic de la Generalitat, a més de les entitats de crèdit, el mercat de valors i la promoció i defensa de la competència. També és competent en energia i mines i en consum.

La diputada i futura alcaldessa d’Ulldecona és també portaveu de la comissió sobre polítiques de Joventut i membre de la Comissió sobre els Drets de les Dones. Ha estat també membre de la Comissió de Justícia, Dret i Seguretat Ciutadana.