dimecres, 23 d’octubre del 2013

El PSC d’Amposta reclama que es millori l’accés, la il·luminació i la seguretat del pont de l’N-340

Ho fa a través d’una moció que es debatrà en el ple de dilluns en què també instarà a una discriminació positiva per l’afectació singular de la crisi a Amposta i el Montsià
1 / 2
El Grup Municipal del PSC a l’Ajuntament d’Amposta ha presentat una moció, amb vista al ple ordinari de dilluns vinent, per reclamar al ministeri de Foment la millora dels accessos, de la il·luminació i de la seguretat viària al pont de l’N-340. Segons ha explicat el portaveu, Antoni Espanya, l’entrada en funcionament de la variant de l’Aldea ha posat encara més en evidència les mancances d’aquesta infraestructura que suporta un transit diari mitjà d’entre 15.000 i 20.000 vehicles. Una situació que encara quedarà més remarcada quan s’executi la rotonda d’entrada a Amposta des de Sant Jaume que es connectarà amb els accessos del pont.
“Els carrils d’acceleració i desacceleració que connecten el pont amb Amposta no compleixen les mínimes garanties d’amplada i recorregut suficient com per fer una incorporació o sortida de la via de forma segura”, ha advertit Espanya. Els socialistes també qüestionen les dimensions i els acabats de les baranes i reclamen la seva millora, així com també que s’adeqüi la il•luminació atenent que es tracta d’un pont “semiurbà”. Finalment també insten a que s’actuï per acabar amb la deixadesa de les zones arbrades situades entre el pont i els seus accessos “per fer-ne una veritable zona recreativa oberta als ciutadans i usuaris de l’N-340”.
Els socialistes, a més, també proposaran instar a la Generalitat i a l’Estat perquè dotin un fons de rescat per a polítiques de Foment de l’Ocupació i per un tracte de discriminació positiva amb Amposta i el Montsià que, segons dades de l’Observatori d’Empresa i Ocupació, tenen una situació menys favorable a Catalunya tant pel que fa a l’evolució de la seva economia com del seu mercat laboral, amb 2.192 persones a l’atur. “El Valor Afegit Brut (VAB) de la comarca va caure un 5,4% mentre que la reducció catalana era del 3,6 % i la taxa d’atur també és del 29% front al 17,7 % català”, ha exposat el portaveu socialista. Espanya ha recordat que “darrere aquestes dades hi ha persones en risc d’exclusió social”, una situació que, al seu parer, requereix “que les administracions adoptin mesures urgents per fer front a la problemàtica que pateixen els sectors més desafavorits i per aturar una reforma laboral que precaritza les condicions de treball, facilita els acomiadaments i desprotegeix els treballadors i treballadores”.
En el ple de dilluns, el grup Socialista també portarà la moció per reclamar el manteniment de les deu oficines que CatalunyaCaixa preveu tancar a les Terres de l’Ebre.