dimecres, 9 d’octubre del 2013

Ventura reclama una millor coordinació dels governs català i espanyol en la crisi sísmica al Maestrat i l’Ebre

La diputada socialista reclama serietat i rigor i crear una veritable comissió de seguiment on hi sigui tothom
1 / 2
La diputada Núria Ventura ha interpel•lat aquest matí en la sessió de control al govern al conseller d’Interior, Ramon Espadaler, sobre els moviments sísmics a les comarques del Maestrat, el Montsià i el Baix Ebre com a conseqüència de la injecció de gas al dipòsit submarí Castor.
Ventura ha instat al Govern de Catalunya a prendre la iniciativa davant la passivitat del Govern espanyol i no buscar excuses: “insti el Govern espanyol a crear una veritable comissió de coordinació i seguiment on totes les parts hi siguin presents, ajuntaments de banda i banda del riu Sénia, Governs espanyol, valencià i català, empresa, cossos de seguretat i qui sigui necessari, i si Madrid no ho fa, no ho posi com a excusa, agafi la iniciativa i convoqui les parts implicades”.
La diputada ha apel•lat a que “per sobre de qualsevol frontera imaginària o desavinença prèvia, la gravetat i magnitud del tema són prou importants perquè tots les administracions amb competències relacionades amb el projecte es coordinin”. Per això, ha estat contundent en reclamar: “Cal serietat i rigor i posar tots els mitjans necessaris per donar informació i tranquil•litzar els veïns del territori”.
Ventura ha demanat també que cessi tota l’activitat de la planta mentre no es conegui el resultat de totes les investigacions. També reclama que s’informi si es van fer tots els estudis pertinents per iniciar l’activitat i sobre si hi ha hagut possibles negligències.