dilluns, 29 de desembre del 2014

Enric Roig rebutja la impassibilitat de CiU i reclama bonificacions en el transport públic de Tortosa

Els socialistes han votat avui en contra del manteniment de les tarifes del transport públic perquè no bonifica determinats col·lectius més afectats per la crisi
El grup municipal Socialista a l'Ajuntament de Tortosa ha votat avui en contra del manteniment de les tarifes del trasnport públic per al 2015 després que el govern de CiU, tot i comprometre's a fer-ho en el darrer ple ordinari d'agost, no hagi incorporat cap de les propostes socialistes per bonificar determinats col·lectius ciutadans donada la situació econòmica actual. El portaveu i candidat a l'alcaldia de Tortosa, Enric Roig, ha recordat que durant el 2014 les tarifes del transport públic a la ciutat van pujar un 3,5% " mentre els ciutadans i ciutadanes de Tortosa pateixen la pitjor crisi dels últims 40 anys."
Roig ha assenyalat que tot i que a Tortosa hi ha tarifes reduïdes per a jubilats i estudiants, a la nostra ciutat "hi ha altres col·lectius que en aquests moments tenen unes condicions socials i personals molt desfavorables." El fet que el govern sigui "incapaç" d'avançar en mesures per pal·liar en la mida que sigui possible els efectes de la crisi, demostra de nou que "tenim un govern esgotat, amb una clara manca d'idees". Roig també ha lamentat que no s'incloguin les propostes del PSC respecte als aparcaments municipals que no només afavoririen la ciutadania sinó també el propi servei "molts cops infrautilitzats" com el cas més notori de l'aparcament del Carrilet on "els cotxes es comptem amb els dits d'una mà". A més, el candidat socialista ha recordat que amb aquesta desídia es perjudica el comerç de la ciutat. "Cal ser valents, cal estar al costat de la gent, i cal recuperar el paper central de la nostra ciutat".
Els socialistes també han criticat la paradoxa que es rebutgin iniciatives de l'oposició, en relació a la moció del mes d'agost passat, només pel fet que "són de l'oposició" i després es tiri endavant allò que s'hi proposava com el conveni amb la Generalitat per fer possible la integració tarifària o el nou conveni de transport públic.
Roig ha deixat clar que estar al costat de les persones "és prioritari per als socialistes". Així ho recull la proposta per a l'aplicació de tarifes especials del transport públic que va acordar l'agrupació local socialista en la darrera assemblea de l'any, celebrada el 22 de desembre passat. Roig ha subratllat: "No ens cansarem de proposar, proposar i proposar mesures assumibles per part d'una ciutat com la nostra i per a les quals només cal un mínim de sensibillitat perquè es puguin tirar endavant".
ACORDS RESOLUCIÓ ASSEMBLEA PSC TORTOSA
Primer. Demanar al govern municipal que apliqui la modificació tarifària que ha de representar l’aplicació de bonificacions i descomptes a determinats col·lectius, tal com va anunciar en el ple del passat 4 d’agost de 2014.
Segon. Que es dugui a terme la posada en marxa, com a mesura urgent, perquè ajudi a pal·liar les greus conseqüències de la crisi sobre la ciutadania del nostre municipi, d'un seguit d'abonaments especials per a determinats usuaris del transport públic.
Per aquesta finalitat proposem la creació de:
1. Abonament reduït: amb descompte del 60% sobre el preu general de les zones de validesa aplicable als següents col·lectius:
  • Joves de 14 a 23 anys.
  • Estudiants, acreditant matrícula en qualsevol de les universitats, instituts i resta de centres educatius de Tortosa.
  • Persones aturades amb prestació contributiva.
  • Famílies nombroses i monoparentals.
  • Persones discapacitades amb minusvalidesa superior al 65%.
2. Abonament super Reduït: amb una tarifa social fixa en un preu entorn als  3 euros per 10 viatges aplicable a:
  • Persones pensionistes i majors de 65 anys.
  • Persones aturades amb prestació social no contributiva.
  • Persones aturades sense prestacions.
  • Infants de 4 a 13 anys.
Tercer. Que es procedeixi a signar un conveni amb la Direcció General de Transport i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya perquè aquestes tarifes siguin també aplicades a la L1 a les parades de Tortosa, així com a la resta de línies que uneixen els pobles i les EMD's del municipi.