divendres, 18 de febrer del 2011

Candidatura conjunta a PSC-ERC a Santa Bàrbara


El PSC i ERC van presentar ahir a la tarda la coalició electoral amb què concorreran a les properes eleccions municipals a Santa Bàrbara, amb la decisió d'unir esforços sota una mateixa candidatura en les properes eleccions municipals amb un nom comú i propi de Santa Bàrbara "Unitat Planera". Totes dues formacions consideren que després de 32 anys de governs de majoria absoluta de CiU, cal presentar una alternativa de govern amb idees i pensaments de centreesquerra, seriosa, rigorosa, oberta i participativa, creant alternança i regeneració democràtica. 

La idea principal d'aquesta unió es basa en poder donar l'oportunitat de crear un govern alternatiu a l'actual i, de la mateixa manera, proposar una opció real i seriosa amb vista a que hi hagi un canvi polític. Es vol oferir una alternativa amb una sensibilitat social i de centreesquerra fins ara no representada a l'equip de govern de Santa Bàrbara.

El candidat de la coalició serà Marc March, actualment regidor d'Esquerra a l'Ajuntament de Santa Bàrbara, la resta de llista encara està oberta, ja que s'està recollint gent independent per aportar noves sensibilitats i noves idees al projecte.

El projecte de coalició signat és a dos legislatures, sense tancar properes col·laboracions en funció dels resultats obtinguts. L'eslògan de la campanya serà "Tots som poble... tots som planers" ja que es vol convidar convidar a tothom que tingui ganes de treballar per a un poble millor a sumar-se al projecte, es vol recollir les moltes sensibilitats que hi ha a Santa Bàrbara per aglutinar i unir esforços amb vista a treballar unitàriament per tirar endavant un projecte municipalista, en uns moments de crisi profunda en les finances municipals.

La coalició presentada té una durada mínima de dues legislatures, ja que es vol donar una imatge de seriositat i de projecte al llarg termini i no caure en l'oportunitat del moment; s'ha pactat un programa conjunt, però encara obert a totes les sensibilitats que hi ha al poble, tenint previst, encara, recollir noves propostes reals per a donar una imatge diferent de la política municipal.

El projecte ha estat aprovat pels respectius partits primer en àmbit local per les seccions locals de cada partit i posteriorment, a l'àmbit regional per part de tots dos partits.

Marc March i Mayo. Nascut a Tortosa el 1968, viu a Santa Bàrbara. Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona i màster en projectes Multimèdia per la Universitat Oberta de Catalunya. És professor d'Història a l'institut de Vila-seca. És representant de CCOO d'ensenyament a les Terres de l'Ebre i membre de la comissió de Noves Tecnologies d'ERC. Actualment és regidor a l'Ajuntament de Santa Bàrbara.