divendres, 4 de febrer del 2011

Isabel López aclareix moltes qüestions sobre la reforma de les pensions i en detaca l'objectiu que estiguin garantides en el futur



Una cinquantena de persones van participar ahir en una xerrada organitzada pel PSC d'Amposta


La diputada socialista Isabel López va participar ahir a la tarda en una xerrada sobre la reforma del sistema de pensions organitzada pel PSC d'Amposta, amb una notable assistència de públic, ja que hi van ser presents una cinquantena de persones. La portaveu socialista al Pacte de Toledo va fer una exposició força exhaustiva i aclaridora sobre com repercutirà aquesta reforma i va contestar una a una les moltes preguntes que li van transmetre.

Entre altres aspectes, López va detallar i recordar que les reformes no afectaran als actuals pensionistes mentre que als treballadors més veterans els repercutirà molt moderament. Així mateix, també va explicar que les reformes s'aplicaran a través de períodes transitoris suficients per garantir-ne l'adaptació i en va valorar que agumentaran l'equitat interna del sistema, tot garantint una major relació entre cotitzacions i prestacions.

Quant a l'edat de jubilació, un dels temes més àmpliament debatut, López va recordar que es proposa ampliar-la paulatinament, donant opció als cotitzants a modular el procés amb les seves decisions. A més, s'establiran procediments de càlcul de pensió de jubilació que garanteixin millor la correspondència entre cotització i prestació, evitant perjudicis als treballadors acomiadats al final de la seva vida laboral.

Un altre tema destacat va ser el de les pensions de viduïtat on l'objectiu és millorar la protecció de les persones vídues que estiguin en situacions vulnerables. López va fer referència sobretot a millorar la situació de les dones vídues, molt a precari actualment.