divendres, 25 de febrer del 2011

Canvi. Quin canvi!

Tothom busca la centralitat a l'hora de demanar els vots dels ciutadans per a poder governar. Sembla, doncs, que el normal seria que un cop obtingut aquest suport suficient s’apliquessin, el més aviat possible, polítiques per tal d’afavorir el màxim número de gent possible, i més en èpoques de forta crisi econòmica com la que estem patint.

És conseqüent treure el tram de l’impost de successions patrimonials per a les rendes més altes? O bé que aquells que estan en mútues sanitàries privades, que ara veuran un filó per pujar les quotes, puguin desgravar una part important de les mateixes sota el parany que així es descongestionarà la sanitat pública, cal dir que ara ja hi han serveis mèdics concertats a l'efecte.

Aquesta manca d’ingressos que es produirà com a conseqüència de l’aplicació d’aquestes mesures fiscals en qui repercutirà? . Sembla clar, en aquells que tenen menys recursos econòmics, en benefici dels que més tenen que pagaran menys impostos.

Ara bé, com que els impostos sembla que no els pujaran, pot semblar que en aquestes mesures anunciades tothom hi sortim guanyant, perquè si més no, no pagarem més. Doncs no, perquè s’afirmen retallades en la construcció d’hospitals, en la construcció d’escoles, amb el número d’agents de seguretat, amb el número de mestres, amb menys metges, en definitiva amb menys prestacions socials per a la resta de la ciutadania, perquè és clar, qui més té més pot pagar-se els serveis privats i, a més, li desgravaran.

Més d’una persona pensarà que encara és aviat per criticar el nou govern, res més lluny de la meva intenció, i més quant a un mateix no li han aplicat aquest principi. Només constato unes afirmacions fetes des del govern i amb la boca ben gran que diuen que ho faran i amb efectes retroactius des de l’1 de gener.

Francesc Miró
Alcalde de Godall i secretari d'Acció Parlamentària del PSC de l'Ebre