dijous, 19 de maig del 2011

Antoni Espanya fa una crida a la participació el dia 22 de maig

L'elevada abstenció pot ser una aliada de CiU, que té un vot molt fidelitzat


El candidat a l'alcaldia d'Amposta pel PSC, Antoni Espanya, ha volgut llençar avui el darrer missatge de campanya, a tres dies de les eleccions, fent una crida a la participació el dia 22 de maig vinent. “En les passades eleccions municipals prop de 5.000 electors/res no van anar a votar, la qual cosa va facilitar la consolidació de la majoria absoluta de CiU, que té un electorat molt fidelitzat”. El dirigent socialista ha expressat la seva preocupació perquè el fenomen es torni a repetir. “Les eleccions municipals són les que aborden els problemes del dia a dia de la ciutat i, respectant els posicionaments de tothom, no es pot barrejar el vot més ideològic d'unes generals amb les d'unes municipals on es vota un candidat i un programa per fer coses molt concretes. Són les eleccions per decidir qui ha de portar les regnes de la ciutat els propers quatre anys”.

Espanya ha explicat les sensacions que ha tingut durant la darrera setmana de campanya en què ha tingut contacte personal amb molta gent del carrer. “He parlat amb molta gent que m'ha manifestat la seva frustració per la situació econòmica en general i la seva personal i el seu decensís amb la política. Tots els polítics són iguals és la frase que més he sentit aquesta campanya. La meva resposta ha estat que no tots som iguals i que si em donen l'oportunitat ho demostraré prioritzant l'acció del govern municipal cap a les empreses, comerços i indústries de la ciutat, i ajudant els desocupats en la recerca de feina”.

També s'ha referit al candidat de CiU, Manel Ferré, tot dient que “continua la cursa a la desesperada per no perdre la cadira municipal. N'ha fet una qüestió personal i ho transmet durant els debats i els actes electorals de la seva formació. En el fons, li importa molt poc el benestar dels ciutadans i el projecte de ciutat, està obsessionat pel seu futur immediat”, ha remarcat i hi ha afegit: “em preocupa aquesta actitud en el fons infantil del senyor Ferré. En política allò important són els projectes i no les persones i ell ha d'assumir que més aviat o més tard arribarà l'alternança política a Amposta i no ho ha de dramatitzar ni fomentar la por al canvi.”

El candidat socialista ha subratllat que “no anar a votar en el cas d'Amposta és permetre que continuï al nostre ajuntament la mediocre gestió de Manel Ferré que en els darrers anys ha provocat importants problemes per a la població, a les entitats i a les empreses, i molt especialment als comerços”.