dijous, 26 de maig del 2011

CiU perd el suport del Parlament en la seva política d’equipament sanitaris


Josep Maria Sabaté afirma que “entenem que el pla d’inversions del Govern anterior encara està vigent i és una pèrdua absoluta de temps anar validant projecte per projecte en comissió parlamentària”

El Grup Parlamentari Socialista ha presentat avui a la Comissió de Salut propostes de resolució sobre la situació de diferents equipaments sanitaris del país: el nou Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona, el nou hospital públic de les Terres de l'Ebre, l'Hospital Vicenç Ferrer de Rubí, Sant Cugat del Vallès i Castellbisbal, un Centre d'atenció primària a Sant Pere de Ribes i l'adequació i el millorament del CAP Roquetes, l'elaboració del projecte executiu de l'Hospital de Vilanova i la Geltrú i sobre la conversió de l'Hospital - Residència Sant Camil de Sant Pere de Ribes en centre sociosanitari de referència. Excepte en el cas de la de l'Hospital Vicenç Ferrer de Rubí, Sant Cugat del Vallès i Castellbisbal, tot i que se n’ha aprovat una de gairebé idèntica que havia presentat ICV, el Grup Parlamentari Socialista ha guanyat totes les votacions a CiU.
Segons el portaveu socialista a la comissió, Josep Maria Sabaté, amb el resultat de les votacions “entenem que el pla d’inversions del Govern anterior encara està vigent i és una pèrdua absoluta de temps anar validant projecte per projecte en comissió parlamentària”. Es dóna el cas, ha recordat el diputat socialista, que tot això ja es defensava en una moció del 9 de març que no va ser aprovada pel Parlament.
Sabaté ha considerat que tots els equipaments “cal modernitzar-los i adequar-los, i hi ha el consens territorial per tirar-los endavant”. “El que hem de fer és recuperar una revisió cada sis mesos del pla d’inversions, però mai posar en dubte res del que s’ha fet fruit d’una planificació acurada. No caiguem en discursos econòmics que no toquen”, ha conclòs Sabaté, per qui aquest plantejament ha quedat referendat avui en seu parlamentària.