dilluns, 2 de maig del 2011

El PSC proposa a Bítem un casal d'entitats, ajudar els emprenedors i recuperar el patrimoni com actiu cultural

Sabaté lamenta el fracàs de la darrera edició d'Expoebre, que denota la manca de treball, imaginació i esforç de l'equip de Bel per dinamitzar l'economia tortosina

La candidata a la presidència de l'EMD de Bítem, Teresa Castellà, acompanyada del candidat a l'alcaldia de Tortosa, Joan Sabaté, i d'altres membres de la candidatura socialista, han presentat aquest matí els deu punts del programa electoral amb vista a les eleccions del 22 de maig vinent. Ampliar i remodelar la Unió Recreativa per fer-ne un casal d'entitats com cal i necessita el poble; ajudar als emprenedors, i recuperar el patrimoni com actiu cultural i turístic són les principals prioritats.

“El primer que ens hem plantejat és la necessitat de garantir la participació de les entitats i la gent de Bítem i, per tant, proposem remodelar el casal d'entitats perquè tot i que la Unió Recretiva és molt gran no està ben aprofitada”, ha explicat Castellà que ha avançat que garantiran un espai com cal per les entitats, la possibilitat de fer una biblioteca i disposar d'una aula d'informàtica. D'altra banda, amb la finalitat que el comerç i la indústria de Bítem sigui motor econòmic al poble s'informarà de les possibilitats d'accedir als ajuts per part dels emprenedors. “Ara que som EMD podem accedir a subvencions a les quals no es podia acudir abans perquè només anaven adreçades a pobles petits”, ha exemplificat. Pel que fa als actius turístics i culturals que cal potenciar, Catellà s'ha marcat el compromís de treballar amb les administracions superirors perquè la Masada i el Mas del Bisbe siguin patrimoni del poble, a banda de recuperar la Torre de la Merla, de titularitat privada.

Que el jovent tingui veu pròpia, millorar la qualitat de vida de la gent gran, la redacció d'un pla integral per recuperar el ferm dels carrers, la col·laboració amb l'Ajuntament de Tivenys per negociar amb la Diputació de Tarragona la millora de la carretera, redimensionar la Fira de la Clementina i revisar l'enllumenat amb criteris de sostenibilitat, són els altres punts del programa electoral socialista a Bítem.

Finalment, la candidata socialista ha denunciat que el primer ple extraordinari de l'EMD, l'únic que hi ha hagut, va marcar un calendari de sessions ordinàries i demà ja se n'havia de celebrar la primera, però no s'ha convocat. “Creiem que a CiU els falta molt per tirar una EMD endavant”.

De la seva banda, el candidat a l'alcaldia de Tortosa, Joan Sabaté, a banda de tornar a reivindicar la posició clara dels socialistes per millorar la qualitat de vida del poble i dotar-lo de les inversions i les transferències de l'Ajuntament acordades, i que no s'han complert, també ha volgut fer una valoració de la darrera edició de la fira Expoebre que ahir va tancar portes.

Gratuïtat del estands i de l'entrada al recinte firal

“Molt lluny de la nostra intenció és ser crítics d'una fira que ja porta 67 anys i que ha sobreviscut a moltes situacions, però si realment continua amb aquesta dinàmica, pot desaparèixer com ja va insinuar el propi regidor de Fires durant la seva inauguració”, ha assenyalat Sabaté, que ha tornat a denunciar la preocupant manca de treball i capacitat d'incidir de l'equip de Bel per dinamitzar l'economia tortosina i donar l'empenta a la creació de llocs de treball que Tortosa necessita. “En l'actual context de crisi actual, calia posar a l'abast de l'empresariat de les Terres de l'Ebre les instal·lacions del pavelló firal de manera gratuïta i haver generat la dinàmica per incentivar la presència de les empreses a partir de la gratuïtat del estands i de l'entrada dels visitants”, ha espetat, tot lamentant el fracàs absolut de l'edició d'enguany. “És un enfocament de mira estreta, sense ganes de treballar, ja que l'únic que han aconseguit és omplir la fira d'estands institucionals quan estem parlant de la fira que ha de ser la capdavantera de les Terres de l'Ebre i per a això calia esforç, imaginació i feina per part de l'equip de Bel”.

ELS 10 PUNTS DEL PROGRAMA ELECTORAL DE BÍTEM

1. Per les nostres entitats


VOLEM que les entitats siguin referent i motor del nostre poble.
PODEM fer, des de l'EMD, que les nostres entitats siguin l'eix vertebrador de les activitats del poble.
Ampliarem i remodelarem la Recreativa per fer un casal d'entitats.

2. Pel nostre comerç i la nostra indústria

VOLEM que el nostre comerç i la nostra indústria siguin motors econòmics i amb aquesta finalitat, ajudarem els emprenedors a sol·licitar ajuts.
PODEM fer que el nostre poble creixi econòmicament amb el nostre suport al comerç i a la indústria.
Des de l'EMD informarem de les possibilitats d'accedir als ajuts que tenen els emprenedors.

3. Pel Patrimoni

VOLEM recuperar el patrimoni pel poble.
PODEM fer que La Masada i el Mas del Bisbe tornin a tenir vida.
Treballarem amb les administracions superiors, Generalitat i Estat, per fer de la Masada i el Mas del Bisbe patrimoni de Bítem.

4. Per la Joventut

VOLEM escoltar la joventut quan manifesti les seves necessitats.
PODEM fer que la nostra joventut senti l’orgull de ser de Bítem.
Donarem al nostre jovent veu pròpia al nostre poble.

5. Per la Cultura

VOLEM que Bítem tingui la cultura que necessita.
PODEM fer que la gent de Bítem sigui capdavantera en la societat del coneixement.
Farem una biblioteca i una aula d'informàtica.

6. Per la Gent Gran

VOLEM que a Bítem la gent gran tingui una millor qualitat de vida.
PODEM fer de Bítem la millor casa per a la nostra gent gran.
Treballarem perquè la nostra gent gran pugui accedir als ajuts i als centres de dia.

7. Pel Poble

VOLEM que els carrers de Bitem deixin de tenir un aspecte degradat.
PODEM fer que els nostres carrers tinguin un millor ferm.
Farem un pla integral de recuperació del ferm dels carrers.

8. Per les Comunicacions

VOLEM una carretera més ampla.
PODEM aconseguir reduir els accidents.
Amb l'Ajuntament de Tivenys, negociarem davant la Diputació de Tarragona la millora de la carretera.

9. Per la Fira de la Clementina

VOLEM que la nostra fira sigui un referent en les fires de cítrics.
PODEM fer la millor de les fires temàtiques.
Farem de la Fira de la Clementina motor de promoció econòmica i turística de Bítem.

10. Per la sostenibilitat

VOLEM tenir un poble més ben enllumenat.
PODEM aprofitar l'energia i rebaixar costos.
Revisarem l'enllumenat amb criteris de sostenibilitat.