dimecres, 11 de maig del 2011

El PSC de Tortosa proposa la rehabilitació del barri de Sant Vicenç a través de la Llei de Barris

Els socialistes consideren inexcusable la construcció del nou hospital que solucionaria el col·lapse de l'actual i dinamitzaria Ferreries com a zona comercial i de serveis

El candidat a l'alcaldia de Tortosa, Joan Sabaté, ha presentat avui algunes de les propostes del programa electoral socialista per al barri de Ferreries. Un dels principals objectiu és el pla de millora a través d'una nova convocatòria de la Llei de Barris de la zona de Sant Vicenç, coneguda popularment com la Casota. La proposta abarcaria des de la plaça Pius XII i el passeig de l'Ebre fins a l'antiga carretera de València i el carrer Amposta. “Aquesta és una de les zones més tradicionals del barri de Ferreries que malauradament els darrers anys ha patit un procés de degradació, que ha motivat queixes veïnals, que hem portat al ple i que exigeixen una aposta decidida que pugui permetre als seus veïns guanyar en qualitat de vida”, ha destacat Sabaté.

Un altre dels compromisos del PSC és reivindicar i tirar endavant la construcció del nou hospital central de les Terres de l'Ebre al pla parcial de la Farinera, tal com ho van plantejar des del govern municipal, essent Sabaté alcalde, i la consellera de Salut, Marina Geli. “Les retallades que planteja el govern de CiU, del govern del senyor Mas al qual el senyor Bel i el seu equip dóna suport, significa que ens podem quedar sense hospital”, ha denunciat el candidat socialista, tot recordant que la construcció d'aquest nou equipament donaria solució per una banda al col·lapse que pateix l'actual hospital Verge de la Cinta i a la vegada “crearia els fluxos econòmics per dinamitzar Ferreries com a zona comercial i de serveis”.

Tercer pont i passarel·la de vianants

Sabaté ha tornat a recordar l'aposta decidida del PSC per millorar la permeabilitat a través de l'Ebre, entre un marge i l'altre del riu, amb la construcció del tercer pont sobre l'Ebre que uneixi Remolins amb Ferreries, un projecte estancat durant el mandat de Bel i que està previst en el POUM, a banda de la construcció d'una passarel·la de vianants aprofitant la pilastra del pont de la Cinta. “Aquesta darrera és una proposta que hem plantejat en diferents moments, també essent jo mateix alcalde, i en els debats sobre el monument de la Batalla de l'Ebre”, ha recordat Sabaté, tot insistint en la necessitat que, a la vegada que es substitueix el monument, recuperar la monumentalitat de l'espai central, tenint present que és l'antic pas de barques de Tortosa, el lloc de pas des de l'època romana. “Recuperaríem axí un lloc de pas millorant la connectivitat entre les dues marges del riu, a la vegada que dignifiquem tot aquest espai central”, ha reblat, tot assenyalant com a aspecte positiu que altres candidatures també ho plantegin, ja que cal que aquesta actuació es faci des del màxim consens possible.

Segons Sabaté, la construcció de la passarel·la sobre l'Ebre comportaria també la reurbanització de la rambla Catalunya, amb la millora del paviment, de les voreres i de l'enllumenat. Quant a altres propostes recollides de les reunions mantingudes pels socialistes amb la ciutadania, hi ha la millora de la plaça Francesc Macià, “que necessita ombres i l'adequació d'un seguit d'espais, entre els quals hi ha el parc infantil”. Afegit a això, i tenint en compte la dimensió del barri de Ferreries, Sabaté ha destacat que es planteja també la millora de diferents carrers i vials, actualment en un estat molt deficient, i també habilitar aparcaments en superfície.

Quant a equipaments, Sabaté n'ha parlat de dos en concret, la construcció d'una llar d'infants al pla parcial del Camí de Roquetes, “que ja s'hauria hagut de fer durant aquest mandat com van prometre”, i que donat que la Generalitat no n'assumeix el seu cost total, hauria d'estar finançada a tres parts per Generalitat, Ajuntament, que hauria d'impulsar el projecte, i els pares. I, evidentment, la construcció de les piscines, lligades al nou aparcament a la plaça Joaquín Bau. “Tortosa continua avui sense piscines, i es tracta d'una obra que inexcusablement ha de ser una realitat durant el proper mandat”, ha tancat Sabaté.