dijous, 19 de maig del 2011

El PSC de Tortosa serà bel·ligerant contra la política de retallades en educació i salut del govern de CiU

Sabaté considera inadmissible la complicitat de Bel i del seu equip amb les retallades


El candidat a l'alcaldia pel PSC a Tortosa, Joan Sabaté, ha mostrat avui el seu compromís de ser bel·ligerant des de l'Ajuntament de Tortosa amb les polítiques de retallades en educació i salut que està duent a terme el govern de CiU. “Ens preocupa la política de retallades de CiU, el tancament de plantes, de quiròfans, i també els rumors sobre què pot passar amb la unitat de radioteràpia”, ha manifestat el dirigent socialista, que ha titllat d'escàndol que el govern de CiU sigui capaç de dir a la ciutadania que no decidirà fins després de les eleccions municipals l'abast de tot plegat. “Serem bel·ligerants, com quan van intentar expoliar l'aigua de l'Ebre a través del transvasament i no acceptarem en cap cas una reducció d'allò que és fonamental per a l'estat del benestar, no acceptarem retallades ni en matèria de salut ni en educació”, ha subratllat, a la vegada que donava el seu suport i el del PSC als professionals, pares i mares del col·legi del Temple que ahir es van concentrar per denunciar aquestes retallades.

Sabaté ha argumentat que tot i que el context econòmic actual aconsella la reducció de la despesa pública, això es pot fer d'una altra manera, ja que el 2008 en la mateixa situació de crisi, l'aleshores govern de José Montilla no va afectar als pilars fonamentals de l'estat del benestar. “No s'hi val l'excusa que han trobat la caixa buida, no hi ha una caixa dels diners, els pressupostos de les administracions es fonamenten en la capacitat de recaptació”, ha exemplificat Sabaté, tot recordant: “El que cal és mantenir la capacitat d'ingressar i reduir la despesa, però no es poden mantenir els ingressos si es baixen els impostos als més rics.” Així, el candidat socialista ha insistit que cal matenir la capacitat de recaptació i mantenir l'estalvi en la posada en marxa d'obra pública, però no en allò que afecti a la salut, l'educació o la llei de la dependència.

En aquest sentit, els socialistes tortosins també han denunciat la comprensió i la complicitat de l'alcalde Bel i de CiU en aquesta política de retallades “quan han dit que comprenien que es parés la construcció del nou hospital”. Segons Sabaté, tot respon a la mala gestió de Mas al govern de la Generalitat i de Bel al govern de Tortosa. En aquest sentit, ha abundat amb la situació d'endeutament terrible que el candidat convergent deixa després de quatre anys de govern. “S'ha limitat a executar les obres del nucli antic a través de la Llei de Barris, finançades al 50% per la Generalitat, i a aplicar les obres que ha pagat el govern de Zapatero al 100%%, i malgrat això estem a un nivell d'endeutament com mai havíem estat, al 145% després d'haver-lo aconseguit reduir durant l'anterior mandat socialista”, ha criticat, tot lamentat que el nou govern es trobarà “amb un forat important, al qual caldrà afegir el deute que comportaran la construcció de les noves piscines a pagar en 25 anys. “Si avui haguéssim de tornar el deute, a cada tortosí ens tocaria pagar 1.200 euros. Això és inacceptable. És una política de mala gestió que la carreguen sobre els sectors més dèbils de la societat afectant a l'estat del benestar. “Aquesta és la mateixa política del senyor Mas i del senyor Bel. Ara és l'hora de canviar, ara és l'hora de donar garanties de cohesió social i d'impuls a les polítiques econòmiques.”

Les propostes en salut i educació

Per això, els socialistes tortosins s'han compromès avui a tirar endavant i a treballar per garantir la millora en aquests dos pilars fonamentals que són l'educació i la salut. Així, han reiterat la proposta de construir dues llars d'infants a Tortosa, una a Ferreries, al pla parcial del camí de Roquetes i l'altra al centre de Tortosa, als terrenys recuperats a Renfe, i una a Campredó. També plantegem com a inexcusable la construcció del col·legi de Sant Llàtzer i plantejar la cessió dels terrenys per al col·legi de Remolins al nou pla parcial de l'horta de Pimpí que el departament d'Educació ja té en el seu llistat d'obres de futur. “Un barri sense escola no és un barri, cal tenir una escola més nova, amb noves instal·lacions, un centre de referència al barri de Remolins”, ha emfasitzat Sabaté. L'alcaldable socialista també considera inexcusable la construcció del tercer institut. “La instal·lació provisional a l'edifici del Betània no ha de ser excusa per a retardar la construcció del nou institut, ja que s'haurà de conviure en barracons i això no pot perdurar amb el temps.”

Finalment, ha incidit en la necessitat a través del consell escolar municipal d'impulsar la formació professional, clau per al desenvolupament econòmic, “que avui la llei permet que sigui més flexible, en coordinació amb les empreses”, i en matèria universitària, més enllà de la col·laboració amb la URV per oferir noves titulacions “insistirem, treballarem i aconseguirem que la URV s'impliqui amb el centre de recerca i innovació que volem en matèria d'energia al polígon Catalunya Sud”.

Quant a salut, han insisti en la necessitat d'un nou consultori a Campredó, recuperar el dispensari a Vinallop i sobretot la construcció del nou hospital de les Terres de l'Ebre de forma inexcusable pel col·lapse del Verge de la Cinta.