dissabte, 14 de maig del 2011

Sabaté: “Donem una lliçó de democràcia i sortim a votar per frenar a la dreta ”


El candidat socialista lamenta que Bel s'hagi convertit en l'alcalde de l'atur inhibint-se en polítiques de promoció econòmica tan necessàries en la situació de crisi actual

La plaça Barcelona es va omplir ahir a la nit de gom a gom en l'acte central del PSC de Tortosa en què el candidat a l'alcaldia de Tortosa, Joan Sabaté, va apel·lar a l'electorat a mobilitzar-se el pròxim 22 de maig per tal de posar fi a quatre anys del govern de la dreta més conservadora a la ciutat. El candidat socialista va criticar sobretot l'actitud de prepotència exercida per Bel durant el mandat i la manca de polítiques de promoció econòmica per tal de generar la necessària ocupació en un context de crisi com l'actual.

CiU ha tornat a governar com si fossin els amos de la finca que han estat una temporada fora i que tornen amb la convicció que han fet fora als que estaven de masovers o de llogaters”, va denunciar amb contundència. El candidat socialista ho va exemplificar amb la voluntat de control que Bel ha volgut exercir sobre tot el teixit social de Tortosa, “una visió que correspon més a la de l'alcalde Fabra durant el franquisme que a la Tortosa democràtica de començaments del segle XXI”. De fet, aquestes declaracions es produïen hores després que el candidat, acompanyat de l'exconsellera de Salut, Marina Geli,  no pogués accedir a una reunió a la unitat de radioteràpia de l'hospital de Jesús perquè els ho havien prohibit el mateix Bel i el presiden de l'EMD. “Això és inadmissible, no ho permetrem, aquest no és el nostre estil”, va emfasitzar.
En els parlaments va tenir sobretot un gran protagonisme la situació econòmica i la crisil. Sabaté va referir-se al fet que durant els darrers quatre anys l'atur a Tortosa s'ha triplicat sense que el govern de Bel hagués fet res per generar les polítiques de promoció econòmica per crear llocs de treball. “Bel s'ha convertit en l'alcalde de l'atur”, va lamentar, tot mostrant el compromís dels socialistes de prioritzar la promoció econòmica, a través de la indústria, el comerç i el turisme per generar ocupació si tornen a governar.
També va estar força contundent en denunciar la pèrdua de lideratge territorial de la ciutat des que Bel és alcalde. I ho va exemplificar amb el que podria ser una anècdota però que té tota una càrrega de fons, ja que el dia que es dedica a les Terres de l'Ebre durant l'Expoebre només tres alcaldes van assistir a l'acte. “Fins i tot hi ha malfiança a les seves files, perquè no veuen en ell el lideratge que cal al territori”.
I, evidentment, Sabaté va referir-se al programa electoral resumint bona part de les propostes que ha anat presentant aquests dies, i que continuarà explicant al llarg de la campanya, i que configuren un programa sòlid i de futur. En aquest punt, el candidat socialista va ironitzar i va emplaçar a la ciutadania a comparar el programa electoral dels socialistes, extens, minuciós i detallat, que es pot trobar al web, www.joansabateborras.cat, amb “el producte de disseny que ha fet CiU, que no són més que un grapat d'estampetes, amb quatre apunts, que això sí, els ha degut costar molt car”.
Finalment, Sabaté va tornar a fer una crida a la mobilització per frenar aquesta dreta que no és la de Pujol, sinó més injusta i més intolerant. “Que ningú es quedi a casa, tenim molta il·lusió i la volem compartir, per això cal anar massivament a votar. Que no ens enganyin, Tortosa no és una ciutat conservadora, és progerssista, sempre que ens hem mobilitzat hem guanyat les eleccions. És el moment de moure'ns, donem una lliçó de democràcia i sortim a votar el dia 22”.

Ja no dormo tranquil·la”
El candidat socialista va estar acompanyat ahir per tota la candidatura i també per l'exconsellera de Salut, Marina Geli, que va mostrar-se emocionada una vegada més per poder estar a les Terres de l'Ebre, en la que era la seva 44 visita. Geli va argumentar la seva gran sensibilitat cap al nostre territori exemplificant-ho amb dos dels grans projectes que va poder dur endavant durant l'anterior govern a la Generalitat, la posada en marxa de la nova unitat de radioteràpida de l'hospital de la Santa Creu i la presentació del projecte guanyador del concurs d'idees del nou hospital.
Però davant les retallades anunciades per CiU, que afecten a la salut i l'educació, i amb l'anunci dels dirigents de CiU de la paral·lització del nou hospital, Geli va confessar que es sentia avui més intranquil·la que mai. “Estic més intraquil·la que mai, perquè quan sento a parlar amb aquesta banalitat que es pot retallar en salut o en educació no dormo tranquil·la, i tampoc ho puc fer quan es torna a posar al calaix la vegueria de l'Ebre”. També va ser molt contundent davant l'acusació de Bel que el que havien fet era un nyap. “Nosaltres vam apostar com ningú per la discriminació positiva de l'Ebre, m'entristeix que ara vingui algú i digui que vam fer un nyap, m'entristeix que algú es vulgui fer gran des de la deconstrucció”. Geli va fer una crida a la mobilització i al suport a Joan Sabaté de qui va dir que mai ha deixat de ser l'alcalde, i va apel·lar a tornar a construir Catalunya des de baix. “La política és gestió, però sense ànima no està al servei de la gent, el nostre és un projecte racional que surt des del fons del cor”
L'acte central del PSC de Tortosa va estar força animat i va acabar amb l'actuació musical de Los Maleantres i Gipsy Latins.