diumenge, 1 de maig del 2011

PSC, ICV i UGT homenatgen Rafael Vidiella en el Dia del Treball a Tortosa




S'ha posat èmfasi a que només un govern de progrés a partir del 22 de maig pot oferir solucions a favor dels treballadors amb polítiques de promoció econòmica, inexistents avui a Tortosa

El PSC de les Terres de l'Ebre, Iniciativa per Catalunya Verds de les Terres de l'Ebre i UGT de les Terres de l'Ebre han realitzat aquest matí la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Vidiella amb motiu del Dia del Treball, en un acte que ha tornat a estar marcat lamentablement per la manca de respecte per part del govern de Tortosa al lloc que ocupa el monument.  Un acte carregat més que mai de simbolisme, en el context econòmic actual, pel que va representar Vidiella en la lluita pels drets dels treballadors, per la llibertat i la democràcia. Cal recordar que Rafael Vidiella (Tortosa, 1890-Barcelona, 1982) va ser conseller de la Generalitat durant la Segona República Va ser el màxim dirigent de la federació catalana del PSOE i de la UGT. Va ser un dels fundadors del PSUC i va tenir un paper molt destacat en el moviment sindical en defensa dels interessos dels treballadors, essent afiliat també a la CNT.

Durant els parlaments s'ha recordat que la lluita de Vidiella continua avui més vigent que mai i s'ha fet referència a l'ofensiva neoliberal que s'està produint a tota Europa, fent especial menció a l'agressió per part del govern de CiU a Catalunya a l'estat del benestar, amb retallades molt greus en dos dels seus pilars fonamentals com són la salut i l'educació. A més, s'ha recordat que en un moment de crisi com l'actual el govern de Tortosa, amb CiU al capdavant, no hagi posat en marxa ni una sola actuació ni iniciativa de promoció econòmica que permetés generar ocupació en un moment en què tants tortosins i tortosines pateixen una situació de dificultat. Per aquest motiu, s'ha coincidit a assenyalar que només un govern de progrés a Tortosa després de les eleccions del 22 de maig vinent permetrà posar en marxa les polítiques necessàries a favor dels treballadors. En aquest sentit, per contra del que fa la dreta, s'ha deixat constància que la prioritat ha de ser allò que preocupa la gent, amb el desenvolupament de polítiques de promoció econòmica i generació d'ocupació.

Finalment, s'ha criticat que maluradament de nou enguany el govern de Bel hagi desoït les peticions dels convocants de l'acte i no hagi respectat el lloc que ocupa el monument a Vidiella, al Parc de la Fira, instal·lant-hi part de les atractions de l'Expoebre quan hi ha espai suficient per garantir el respecte que mereix tot un símbol de la lluita dels treballadors i l'únic conseller de la Generalitat que ha tingut Tortosa al llarg de la història contemporània,. Aquest nou atac, evidencia el tarannà de Bel, caracteritzat per la manca de respecte a les institucions i al memorial democràtic.

Els assistents han tancat l'acte cantant la Internacional.