divendres, 23 de març del 2012

CiU i la manca de coherència política

Generalment les dites populars estan carregades d’una gran dosi de saviesa i veritat. Formen part del nostre pòsit cultural més popular i tot i que malauradament algunes s’han perdut en el seu ús quotidià d’altres, per sort, encara són utilitzades habitualment.

Segurament tots nosaltres en tenim un grapat d’atresorades en la nostra memòria i en major o menor mesura les fem servir per explicar o emfatitzar alguna situació concreta del nostre dia a dia.

Doncs bé, una d’aquestes dites populars em va venir a la memòria el passat 5 de març en acabar el Ple Ordinari de l’Ajuntament de Tortosa. Un Ple intens, com gairebé tots, carregat de mocions, una de les quals, presentada conjuntament pels grups municipals del PSC, ERC i ICV, pretenia el rebuig a la Reforma Laboral imposada pel govern del PP.

La dita diu així “Fes el que et dic però no facis el que faig”. S’utilitza sovint per exemplificar situacions o fets carregats d’hipocresia o incoherència.

I aquesta és la sensació que vaig tenir en veure el vot favorable del grup de CiU a la moció en contra de la Reforma Laboral, hipocresia i incoherència. La mateixa sensació que vaig tenir fa uns mesos quan al Ple de l’Ajuntament la Plataforma per la Salut de les TTEE va presentar una moció en contra de les retallades en Salut i que, sorprenentment, també va ser votada favorablement pel grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Tortosa.

Sincerament no entenc com poden donar suport a aquestes mocions, aquí, a casa, en el que lamentablement només sembla un gest de cara a la galeria per evitar-se crítiques, i després tancar files amb el seu partit a Catalunya amb les retallades en Salut i Ensenyament o a Madrid, donant suport incondicional al govern del Partit Popular amb la Reforma Laboral.

L'única cosa que queda manifestament clara és que el seu discurs aquí i allà no és el mateix i que la seva incoherència aquí es torna coherència amb el seu ideari polític i ideològic al Parlament de Catalunya o a Madrid, legislant retallades o donant suport a polítiques absolutament neoliberals

Per tant, del resultat de la votació de la moció en contra de la Reforma Laboral en destacaria dos titulars. Un de positiu, l’acord final del Ple de l’Ajuntament de Tortosa en contra de la Reforma Laboral, amb l’excepció del PP que hi va votar a favor com era d’esperar. Per això, des del grup municipal del PSC ens sumem a la valoració positiva que en van fer els sindicats UGT i CC.OO., representats en el Ple del passat 5 de març pels seus secretaris generals a les TT.EE. I l’altre titular, negatiu, la incoherència del grup municipal de CiU, que una vegada més va fer allò que després no predica amb l’exemple.

Dolors Bel Guerrero
Regidora PSC Ajuntament de Tortosa