divendres, 30 de març del 2012

Els socialistes critiquen que el PP no se sumi a la defensa dels municipis petits

El ple del Consell Comarcal del Montsià aprova la moció del Grup Socialista en contra de la supressió de municipis petits

El ple del Consell Comarcal del Montsià ha aprovat la moció presentada pel grup Socialista en defensa dels municipis petits amb l'únic vot en contra del PP. El text insta a la Generalitat de Catalunya a un pronunciament clar i rotund a favor dels municipis petits després de la publicació d'alguns informes que proposen la seva supressió o fusió per facilitar el finançament local.
El secretari d'Acció Política i Cohesió Territorial del PSC de l'Ebre i alcalde de Godall, Francesc Miró, ha criticat la manca de sensibilitat del grup popular i el seu vot contrari a una proposta que reivindica el paper dels ajuntaments com administració més propera als ciutadans i que posa en valor el sobreesforç diari dels alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores. “Cal defensar els nostres municipis perquè mantenim el medi natural i fixem la gent al territori, alhora que no som culpables en absolut del dèficit públic. Racionalitzem la despesa, entre d’altres, perquè la falta de recursos, ara i abans, ens ha obligat”, ha recordat Miró. “Potser el que a la llarga es pretén és que, senzillament, desapareguem. La solució entenem i hem demostrat que està en mancomunar serveis”, ha reblat el portaveu comarcal socialista i alcalde de Sant Jaume d'Enveja, Joan Castor Gonell.
Cal destacar que atenent a aquest informe 42 dels 52 pobles de les Terres de l'Ebre haurien de fusionar-se.