dilluns, 5 de març del 2012

El PSC d'Ulldecona denuncia la pèrdua del servei d'atenció precoç a la infància


L’Agrupació local del PSC a Ulldecona ha denunciat la pèrdua del Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç a la Infància que es prestava al municipi des del 2007. Aquest és un servei adreçat a infants amb dificultats en el desenvolupament emocional, motriu, comunicatiu o sensorial o que tenen risc de patir-lo. Una trentena de xiquets i xiquetes de 0 a 6 anys i les seues famílies han pogut rebre el suport d’especialistes al llarg d’aquest temps sense haver de desplaçar-se fora d’Ulldecona.

Segons explica la responsable de Salut, Benestar i Infància de l’agrupació local i alhora regidora a l’Ajuntament, Neus Borràs, “des del centre es feia una atenció a tres nivells: sanitari, social i educatiu, ja que hi treballava un equip interdisciplinari amb psicòlegs, logopedes i fisioterapeutes, entre altres professionals”.

Aquesta nova retallada afectarà de manera molt negativa el dia a dia dels propis usuaris del servei i també de les seues famílies, ja que ara s’hauran de desplaçar a la Sénia per rebre el servei i moltes vegades, a banda de la persona que condueix el vehicle, als xiquets/es els ha d’acompanyar un altre adult. Tal com posa de manifest la regidora socialista “a part de la despesa econòmica que suposa el trasllat, això fa que no només els xiquets/es perdin hores de classe sinó que també els seus pares i mares hagin de perdre hores de feina i, per tant, els crea problemes”. A més, ha afegit que no entén “com en compte de lluitar per mantenir el servei no s’ha dit ni una paraula i fins a l’últim dia no s’ha informat a les famílies afectades de la problemàtica”.

Borràs ha denunciat que “davant aquesta nova retallada de la Generalitat el govern municipal s’ha quedat una vegada més de braços creuats”. “Després d’haver treballat tant de temps i amb la col.laboració de tantes persones perquè el nostre poble tingués els serveis que ens mereixem, és desesperant comprovar que anem perdent cada dia, que anem fent passos enrere en l’àmbit de la salut i el benestar, davant la passivitat de l’actual govern municipal” ha manifestat la regidora socialista.