dijous, 15 de març del 2012

L’Entesa subratlla la dimensió europea de la defensa d'Espanya

Joan Sabaté: “el nostre lloc en el món está en funció del lloc que ocupi Europa” 









El senador per Tarragona, Joan Sabaté, portaveu adjunt i portaveu de Defensa de l’Entesa, ha intervingut avui en la compareixença del Ministre de Defensa, Pedro Morenés, avui en el Senat.

Sabaté ha insistit que la política d'austeritat i de control de la despesa en Defensa “no pot posar en risc la seguretat dels ciutadans i ha de garantir la seguretat de les nostres tropes que actuen en diversos escenaris internacionals”. 

Ha subratllat Sabaté que la defensa d'Espanya “no s'entén sense les nostres aliances internacionals principalment en l'àmbit de l'Atlàntic Nord i la Unió Europea” enfront d'una “insistència del Ministreen la defensa d'una idea molt nacionalista i molt centrada a Espanya.” Joan Sabaté li ha dit que “el nostre lloc en el món estarà en funció del lloc que ocupi Europa.” Per això, el senador li ha preguntat pel projecte d'un “Eurocuerpo”, un exèrcit europeu integrat amb l'OTAN. 

Joan Sabaté li ha preguntat a Morenés quin és el calendari del replegament d'Afganistan i la posició del govern en els eterns conflictes d'Orient Pròxim, especialment a Síria, Palestina-Israel, Líban i Iran.