divendres, 26 d’abril del 2013

Bona resposta ciutadana a la campanya del “Xeic! pos com tenen Tortosa!”

Els socialistes consideren que ha fet reaccionar al govern, tot i que denuncien que continua la improvisació i manca de planificació en la cura de la via pública
1 / 4
El PSC de Tortosa considera positiu que el govern hagi reaccionat davant les denúncies que s’han fet arribar a l’alcalde en el marc de la campanya del “Xeic! pos Com tenen Tortosa!”. No obstant això, denuncien que les actuacions que s’han dut a terme els darrers dies demostren la manca de criteri, la improvisació constant i nul·la planificació del govern de CiU en la cura de la via pública. “Hi ha una deficient execució de les feines, només cal veure-ho amb els pedaços de la plaça Mossèn Sol i la plaça Joaquin Bau”, ha denunciat de nou el regidor Enric Roig. “La ciutat està abandonada i no només ho denunciem nosaltres, sinó també els veïns i altres col·lectius”.
Per aquest motiu, Roig ha tornat a apel·lar a Bel que escolti la ciutadania i prioritzi en les principals necessitats que té la ciutat. Els socialistes proposen una altra vegada que s’iniciï una campanya de conscienciació ciutadana; que s’estableixi un consell de participació de la via pública; que es tiri endavant un pla de manteniment de la via pública i edificis municipals; que s’incrementi el pressupost municipal prioritzant el manteniment de l’estat de la ciutat; que no es produeixin més acomiadaments, i que es posin en marxa experiències ciutadanes per animar a la participació dels tortosins i tortosines.
Més de 4.200 visites
Des de la seva posada en marxa el 19 de febrer passat, el web www.xeictortosa.webnode.es ha rebut més de 4.200 visites. Durant aquest període s’han publicat quatre consells per millorar Tortosa: els horaris establerts per llençar escombraries; informació sobre el servei de recollida a domicili de mobles i electrodomèstics; una altre relacionat amb les deposicions dels animals de companyia, i  un darrer de com donar un bon ús al mobiliari urbà. També s'han realitzat cinc enquestes que es troben recollides al web en relació a la campanya, l'estat de la via pública, l'actuació de l'Ajuntament i sobre les instal·lacions esportives. 
Al llarg d’aquest període s’han lliurat a l’alcalde més d’una seixantena de fotografies que ha fet arribar la ciutadania denunciant diferents aspectes del mal estat de Tortosa.
La campanya es pot seguir pel web i també pel facebook i el twitter @xeictortosa, amb prop d'un miler de seguidors a les dues xarxes. 
El PSC de Tortosa agraeix la implicació de la ciutadania i els encoratja a continuar col·laborant per tenir una ciutat més neta i amb una millor imatge. "Volem que l'espai públic sigui un lloc d'interelació entre les persones", ha conclòs Roig.