dijous, 11 d’abril del 2013

El PSC vol que el ple d'Ulldecona doni suport a una renda garantida perquè ningú estigui per sota del llindar de la pobresa

Trasllada la iniciativa popular al ple en què també ha presentat mocions reclamant el manteniment del contracte programa pel que fa als serveis socials bàsics i que es faci front a l’impagament dels medicaments
1 / 2
Notícia publicada a ulldecona.socialistes.cat el 5 d'abril
El grup municipal del PSC d’Ulldecona ha presentat amb vista al proper ple diverses mocions de caire social per buscar solució als problemes reals de la ciutadania en una situació com l’actual. “La prioritat dels governs en aquests moments han de ser les persones”, ha destacat la portaveu del grup i diputada, Núria Ventura.
Els socialistes, per tant, demanen que l’Ajuntament doni suport a la Iniciativa Legislativa Popular per l’establiment d’una renda garantida de ciutadania a Catalunya, que té per objecte garantir que ningú estigui per sota del llindar de la pobresa. “És hora d’actuar de manera contundent davant les alarmants xifres de pobresa al país”, ha recalcat Ventura, que ha recordat: “A les Terres de l’Ebre, les xifres arriben fins al 38% de la població en risc d’exclusió i en moltes llars ja és un luxe poder disposar d’aigua, llum, calefacció o telèfon. A una velocitat imparable es multipliquen les famílies que ja estan sense cap ingrés o les que estan amenaçades per ordres de desnonaments”. La proposta, que aniria a càrrec dels pressupostos de la Generalitat, representa una prestació econòmica de caràcter suplementari perquè tothom tingui garantits almenys uns ingressos econòmics iguals a 664 euros mensuals per dotze pagues. “Aquesta proposta garanteix el compliment del nostre Estatut que estableix que les persones o famílies que es troben en situació de pobresa tenen dret a accedir a una renda que els asseguri els mínims d’una vida digna”, ha reblat Ventura.
Els socialistes també porten al ple el rebuig a les retallades realitzades pel Ministeri de Sanitat pel que fa als serveis socials bàsics “ja que les administracions locals no podem continuar assumint un increment en la prestació de serveis, sense que vagi acompanyat del corresponent finançament”.També demanen a la Generalitat que insti al Govern a mantenir la corresponent aportació pressupostària al programa de Teleassistència i al Pla Concertat per poder desenvolupar una xarxa de Serveis Socials d’atenció primària. Finalment, exigeix a la Generalitat mantenir el contracte programa amb la dotació pressupostària adequada per fer front a les necessitats dels serveis socials bàsics.
L’impagament dels medicaments també arribarà al ple d’Ulldecona a través d’una altra de les mocions del PSC. Els socialistes insten el govern de la Generalitat a la convocatòria urgent de la Mesa del Medicament de Catalunya i demanen al govern de l’Estat, amb càrrec al Fons de Liquiditat Autonòmica, una partida finalista suficient per fer front amb caràcter immediat als pagaments pendents. "El sector de les farmàcies és una peça fonamental en l'accés dels usuaris als medicaments i una de les primeres línies assistencials del sistema sanitari", ha destacat Ventura.