divendres, 26 d’abril del 2013

Pitarch demana al Govern Municipal que destini part del Romanent Líquid de Tresoreria a inversions al municipi

Els socialistes també reclamen una relació dels deutes que tenen pendents la Generalitat i la Diputació amb l’ajuntament rapitenc

1 / 2
El portaveu del Grup Municipal del PSC a l’Ajuntament de la Ràpita, Josep Pitarch, ha reclamat al Govern Municipal l’elaboració d’un pla d’inversions en obres públiques, per al que resta d’any, que es podrien finançar en base al Romanent Líquid de Tresoreria que ha resultat al tancament del pressupost de l’exercici anterior, que en el cas de l’ajuntament rapitenc ha estat de 5’8 milions d’euros.
Pitarch ha argumentat la seva petició en base a l’anunci fet pel Govern Espanyol de modificació de la Llei d'Estabilitat Pressupostària perquè els ens locals que hagin obtingut un romanent positiu de tresoreria l'exercici anterior, puguin destinar-lo a inversions i a despeses corrents de caràcter extraordinari. Un anunci fet després de la reunió de la Comissió Nacional de l'Administració Local i que s’ha d’acabar de concretar amb la modificació de l’esmentada llei. “Pensem que a través d’un bon programa d’obres públiques, es pot contribuïr a la dinamització de la malmesa economia local, ja que es podria donar feina a empreses locals i es podrien contractar alguns rapitencs”, ha manifestat el portaveu socialista.
Per altra banda, els socialistes rapitencs han reclamat al Govern Municipal una relació detallada dels deutes que la Generalitat té amb l’Ajuntament, donat que en el mateix anunci de revisió de la Llei d’Estabilitat Pressupostària també es va assegurar que un nou pla de pagament a proveïdors es posarà en marxa abans de l'estiu, fet que afavorirà que els ajuntaments cobrin el deute pendent que tenen amb ells les Comunitats Autònomes. Està previst que el pròxim Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) prioritzi els ajuntaments a l'hora de cobrar els diners pendents de les autonomies.
D'altra banda, en el transcurs del ple celebrat anit, es van aprovar per unanimitat les mocions presentades pel PSC en contra de les jubilacions anticipades, sobre la reforma urgent de la renda mínima d’inserció i de suport a la ILP de Renda Garantida de Ciutadania i en defensa del mercat de lloguer i en contra de la reforma de la Llei d’arrendaments urbans aprovada pel Govern del PP. Pel que fa a a la moció conjunta entre el PSC i ERC reclamant la creació d’un consorci mediambiental, fruit de la fusió del Consorci de Residus del Montsià, el del Baix Ebre i el CODE, cal dir que va rebre el suport de la totalitat de grups excepte CIU que es va abstenir.