divendres, 26 d’abril del 2013

Josep Mayoral: “El millor lloc per defensar el dret a la salut i a l’educació, l’estat del benestar, és el món local”

El secretari de Política Municipal reclama a la Generalitat que faci front al deute que té amb els ajuntaments
1 / 2
El secretari de Política Municipal del PSC, Josep Mayoral, es va reunir ahir a la tarda amb alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores socialistes de les Terres de l’Ebre. Mayoral ha explicat que la principal preocupació avui és “treballar per a la reactivació econòmica i per generar ocupació”. En aquest sentit, s’ha referit a la moció presentada avui al Parlament per fer una cimera per parlar dels problemes que preocupen a la gent, una iniciativa que no ha comptat amb els vots de CiU i ERC.
També ha destacat la necessitat de generar aquelles estratègies d’ajuts directes per donar solució a aquelles persones que ja no cobren subsidi d’atur, que tenen dificultats per arribar a finals de mes i que tenen problemes de desnonaments. “Hem d’estar al costat de la gent que pitjor ho passa”.
Un altre dels principals eixos de treball de la secretaria és la defensa dels drets socials. “Estem convençuts que el millor lloc per defensar l’estat del benestar, el dret a la salut, a l’educació i al transport públic, fins i tot, és el món local”. Per això ha estat contundent en reclamar a la Generalitat que pagui, en el termini de tres mesos, el deute de més d’1 milió d’euros als ajuntaments per donar solució al problema greu de tresoreria que pateixen. “Avui mateix hem presentat una moció al Parlament de Catalunya reclamant que en el termini d’un mes s’expliqui i es digui el deute que hi tenen, el reconegut i el no reconegut, i que en tres mesos la Generalitat hi faci front”.
Mayoral també ha abordat la reforma de l’administració local del govern del PP i la proposta de nova llei de governs locals del govern de CiU i ha criticat que ambdues retallen competències i autonomia als ajuntaments. “Minvar l’autonomia dels municipis és reduir la qualitat de vida dels ciutadans”.
Finalment, en el transcurs de la reunió també s’ha parlat del treball a realitzar amb vista a l’any 2015 quan es celebraran les eleccions municipals “que formen part essencial del cos estratègic que té el partit”.