dimarts, 30 d’abril del 2013

El PSC obté el suport del Ple perquè l’Ajuntament adjudiqui els contractes de serveis i subministraments de forma rotatòria

Els socialistes insten les empreses d’Amposta que facin arribar a l’Ajuntament informació sobre els serveis que poden oferir

 
1 / 2
El grup municipal del PSC ha obtingut avui el suport del Ple a la moció en què demanava que l’Ajuntament d’Amposta adjudiqui els contractes de serveis i subministraments de forma rotatòria. Es tracta de contractes els conceptes dels quals superin els 5.000 euros anuals. El portaveu del grup Socialista, Antoni Espanya, ha valorat molt positivament l’acord, ja que en el context de profunda crisi econòmica es tracta d’una mesura que pot representar una important injecció econòmica per moltes petites i mitjanes empreses de la ciutat, tenint en compte, a més, que la despesa corrent anual de l’Ajuntament és de 6,7 milions d’euros. A més, Espanya ha fet una crida a les empreses de la ciutat que facin arribar a l’Ajuntament informació sobre els serveis que poden oferir perquè se les tingui en compte en les futures adjudicacions.
Els socialistes, però, malauradament, no han vist prosperar la moció en què proposaven un seguit de mesures per a la dinamització i millora de la plaça del Mercat. “Lamentem el vot negatiu del govern a aquesta proposta en positiu, per contribuir a millorar aquest espai, a la qual hem dedicat molt esforç amb voluntat de sumar”, ha subratllat Espanya. El portaveu socialista ha criticat que una vegada més “el govern empri l’excusa que es tracta de propostes que ja pretenen tirar endavant quan sabem que ja n’hi ha que no les han previst com la reubicació d’algunes parades a l’interior del mercat que tinguin interès per al turisme, com per exemple, les d’artesania”.
La moció proposava una possible bonificació de l’aparcament soterrat per als usuaris que justifiquin alguna compra feta en els establiments comercials propers; consensuar la ubicació de les terrasses amb l’Associació de Veïns del Centre i l’Associació de Venedors del Mercat i Comerços del Carrer Estel; introduir un nou apartat en l’ordenança que regula l’ocupació de la via pública per part de les noves terrasses de la plaça que garanteixi la realització d’actes d’interès general organitzats o autoritzats per l’Ajuntament, i estudiar una possible reubicació d’algunes parades del mercat setmanal a l’interior de la plaça.
Amposta commemorarà l’arribada del Front de Guerra
Finalment, els socialistes sí que també han aconseguit el suport del ple perquè l’Ajuntament organitzi algun acte commemoratiu amb motiu del 75è aniversari de la voladura del pont d’Amposta el 17 d’abril del 1938 i de la maniobra de distracció d’Amposta iniciada el 25 de juliol del 1938 per part de l’exèrcit republicà, dos episodis de l’arribada del Front de Guerra a l’Ebre. “És important commemorar uns fets que van sacsejar la nostra ciutat, explicar-ne la seva dimensió històrica i l’impacte que va causar, sobretot perquè no es perdi la memòria, especialment entre les generacions més joves”, ha assenyalat Espanya.