divendres, 26 d’abril del 2013

L’Ajuntament de la Ràpita aposta per una nova estructura de la gestió dels residus

La reestructuració suposa la reducció d’organismes públics i un estalvi de 56.000 euros anuals per als ciutadans rapitencs
1 / 2
El Ple municipal de la Ràpita, que va tenir lloc ahir al vespre, va aprovar una moció presentada conjuntament per Esquerra Republicana i el Partit dels Socialistes per reestructurar la gestió de les polítiques ambientals i, sobretot, la recollida de residus al municipi.
La moció es proposava amb l’objectiu de fusionar el Consorci per a la Gestió de Residus del Montsià i el Consorci per a la Gestió de Residus del Baix Ebre, i sumar-hi el Consorci de Serveis Mediambientals de les comarques del Baix Ebre i el Montsià (CODE), que s’encarrega de la gestió tècnica mediambiental, en temes com ara el tractament contra el mosquit. Aquesta gestió integral representaria un estalvi en la despesa pública i s’afavoriria un treball en economia d’escala que milloraria el resultat econòmic de l’explotació dels residus de les Terres de l’Ebre i minimitzaria els efectes negatius de mantenir l’actual estructura tal com la coneixem avui. A més, comportaria la reducció de preus pel tractament de residus, que esdevindrien més competitius i afavoririen els ajuntaments, els ciutadans i el teixit empresarial del territori.
Un cop exposades les propostes de resolució, els grups d’ERC (4 regidors), del PSC (4 regidors), d’EBIN (1 regidor) i de no adscrits (2 regidors) van votar a favor de la moció, que es va aprovar tot i l’abstenció del grup municipal de CiU (6 regidors), que governa a l’Ajuntament de la Ràpita i al Consell Comarcal del Montsià.
Els portaveus d’Esquerra Republicana, Josep Caparrós, i del Partit dels Socialistes, Josep Pitarch, expressaven la satisfacció que suposa que l’Ajuntament de la Ràpita es posicioni a favor d’un tema ‘de màxima importància tant per als rapitencs com per a la resta de municipis del Baix Ebre i el Montsià’, i manifestava que ara és l’hora que l’equip de Govern, CiU, ‘traslladi aquests acords amb la màxima urgència a les administracions locals superiors que tenen el poder de decisió en aquesta qüestió’, com és el Consell Comarcal del Montsià. A més, demanen ‘celeritat’ a reestructurar els consorcis perquè, ‘cada mes que passi, la Ràpita tindrà una despesa de més de 4.000 euros innecessària que es podrien destinar a finalitats socials’.
La reestructuració que proposen els grups d’ERC i el PSC amb la moció conjunta suposa un estalvi de 56.000 euros anuals per al municipi de la Ràpita, una mica més de 4.000 euros mensuals.