divendres, 26 d’abril del 2013

El PSC proposa mesures per dinamitzar la plaça del Mercat que inclou estudiar una bonificació de l’aparcament als usuaris

Presenta al ple dues mocions més per rotar l’adjudicació de contractes de serveis i subministraments i perquè es commemori el 75è aniversari de l’arribada del Front de Guerra a Amposta

1 / 2
El grup municipal del PSC a l’Ajuntament d’Amposta ha proposat un seguit de mesures per a la dinamització i millora de la plaça del Mercat a través d’una moció que es debatrà en el proper ple de dilluns. Entre altres, considera oportú estudiar una possible bonificació de l’aparcament soterrat per als usuaris que justifiquin alguna compra feta en els establiments comercials propers. “L’aparcament és un important servei per als usuaris dels establiments del voltant que cal explotar ja que fins al moment està clarament infrautilitzat”, ha assenyalat el portaveu del grup, Antoni Espanya. A més, ha insistit que “la present crisi que ens afecta demanda fórmules imaginatives per incentivar els possibles compradors”.
La moció insta, a més, a consensuar la ubicació de les terrasses amb l’Associació de Veïns del Centre i l’Associació de Venedors del Mercat i Comerços del Carrer Estel. Els socialistes també consideren oportú introduir un nou apartat en l’ordenança que regula l’ocupació de la via pública per part de les noves terrasses de la plaça que garanteixi la realització d’actes d’interès general organitzats o autoritzats per l’Ajuntament, i estudiar una possible reubicació d’algunes parades del mercat setmanal a l’interior de la plaça del Mercat.
D’altra banda, el PSC també ha presentat una moció perquè l’Ajuntament estableixi un sistema, tipus concurs obert o negociat, d’acord amb els criteris tècnics que es considerin més àgils i eficaços, amb empreses ubicades a la ciutat, per contractes de serveis i subministraments, els conceptes dels quals superen els 5.000 euros anuals, de manera que es faciliti la rotació de proveïdors.
Finalment, els socialistes també proposen que l’àrea de Cultura, en col•laboració amb les entitats que consideri oportunes, organitzi algun acte commemoratiu amb motiu del 75è aniversari de la voladura dels ponts sobre el riu Ebre, fet que simbolitza l’arribada del Front de Guerra a l’Ebre, l’ocupació franquista del marge dret i el primer exili republicà.
La moció recorda la voladura del pont d’Amposta el 17 d’abril del 1938 i la maniobra de distracció d’Amposta iniciada el 25 de juliol del 1938 per part de l’exèrcit republicà. “Volem que es posin en valor els fets ocorreguts a la ciutat entre els mesos d’abril del 38 i gener del 39 i s’expliqui la seva dimensió històrica i l’impacte que va causar a la nostra ciutat”, ha assenyalat Espanya.