divendres, 26 d’abril del 2013

Núria Ventura lamenta que CiU i ERC impedeixin la compareixença dels directors de TV3, Catalunya Ràdio i ACN

La diputada al Parlament i primera secretària del PSC de l'Ebre critica que no es defensin ni les "estructures d'Estat" ni el territori
1 / 2
La diputada al Parlament i primera secretària del PSC de l'Ebre, Núria Ventura, ha lamentat que CiU i ERC hagin impedit la compareixença en la Comissió de Control de Mitjans Audiovisuals, a petició del Grup Socialsita, del director d'informatius de TV3, del director de Catalunya Ràdio i del director de l'Agència Catalana de Notícies per informar de la retallada de plantilles i del tancament de les delegacions territorials. "Això és defensar estructures d'estat o és desmantellar les que tenim? Això és defensar el territori? És una vergonya".
La dirigent socialista ha insistit en el fet que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha decidit reformar el sistema de corresponsalies i delegacions sense tenir en compte la realitat complexa de la població a Catalunya. "Aquest fet pot incidir de forma molt negativa en la qualitat de la informació de proximitat i l'arrelament al territori, que és precisament un dels principis fundacionals de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio de model de servei públic". A banda que ha recordat que es tracta del desmantellament de la xarxa de corresponsals comarcals·"uns professionals que fa anys que treballen –de forma precària en molts casos- al territori i que han fet possible la presència de la informació local i comarcal en els informatius de la cadena pública."
Cal recordar que els corresponsals seran substituïts per 7 delegacions que centralitzaran la informació que abans cobria una xarxa de més de 30 corresponsals amb un exhaustiu coneixement del territori, de les seves persones, dels seus problemes i necessitats que afavoria la comunicació pública de qualitat.  
Els socialistes demanem que la reestructuració dels corresponsals territorials de Catalunya Ràdio, així com la de Televisió de Catalunya quedi sense efecte fins que el Parlament aprovi els pressupostos per aquest any. Tanmateix, demanen que no hi hagi futurs acomiadaments a la plantilla de l’Agència Catalana de Notícies (ACN