dilluns, 29 d’abril del 2013

El PSC reclama que se solucionin els problemes de cobertura de la TDT al territori

Godall, Paüls, Alfara de Carles, Caseres i una part de la Galera encara no reben correctament tots els canals i només poden veure la televisió a través de les emissions via satèl·lit o per Internet
1 / 2
El Grup Parlamentari Socialista ha entrat dues propostes de resolució per tal de buscar urgentment una solució perquè els municipis de Godall, Paüls, Alfara de Carles, Caseres i una part de la Galera tinguin accés a tots els canals de la televisió digital terrestre.
Segons ha destacat la diputada al Parlament i primera secretària, Núria Ventura, dos anys després de l'apagada analògica, aquestes poblacions del Montsià, Baix Ebre i Terra Alta continuen sense poder rebre correctament els canals de la TDT i només poden veure la televisió a través de les emissions via satèl·lit o per Internet. "Cal que el Govern busqui urgentment una solució a aquest problema i doni resposta en tres mesos a aquests ajuntaments".
El cas de Godall
En el cas de Godall, actualment hi ha 6 MUX de TDT en servei. Aquest municipi no era objectiu inicial del deplegament del Catalunya Connecta, ja que rebia correctament el servei de TVC1 a tot el muncipi. Ho feia a través del centre emissor de Montcaro, i posteriorment, es va instal·lar el MUX públics i privats estatals. Els resultats, però, han estat negatius i el municipi continua sense tenir cobertura.
En aquest sentit, la diputada ha explicat que s'ha estudiat amb quins centres és tècnicament viable realitzar un radioenllaç per donar solució al problema de falta de cobertura. "La solució viable tècnicament, descartant Coll Redó i Montcaro, per diversos motius, és la instal·lació d'un ràdio-enllaç amb Ulldecona".
Pe aquest motiu, el Grup Socialista insta el Govern a consignar en els pressupostos de 2013 una partida de 60.000 euros per a l'execució d'aquesta actuació.