divendres, 14 de juny del 2013

Dues noves alcaldies socialistes a l’Ebre

Jose Emilio Bertomeu serà demà el nou alcalde de Deltebre i Antonio Álvarez, el de Corbera
1 / 2
Jose Emilio Bertomeu (PSC), prendrà possessió demà com a nou alcalde de Deltebre i Antonio Álvarez (PSC-UPTA) ho farà a Corbera d’Ebre. Tots dos assumiran l’alcaldia en el marc del pacte assolit amb ERC les passades eleccions municipals.
Antonio Álvarez prendrà el relleu a Sebastià Frixach a partir de les 11 hores a l’Ajuntament de Corbera d’Ebre. Álvarez ja s’ha compromès a continuar amb la tasca de govern encetada que ha permès garantir el manteniment dels serveis al municipi, tot i les retallades en les subvencions i el deute pendent de cobrar per part de la Generalitat. L’aposta per als propers dos anys és l’ampliació de l’escola i la posada en marxa del centre de dia com a principals prioritats.
Jose Emilio Bertomeu substituirà a Gervasi Aspa en un acte que es preveu força concorregut a les 12 hores, ja que els socialistes van ocupar per darrer cop l’alcaldia del municipi l’any 2002. Bertomeu afronta el repte amb molta il·lusió i amb l’objectiu de continuar amb la millora de la urbanització Riumar, una promesa electoral que els socialistes han complert amb la creació d’una regidoria específica i amb les primeres actuacions que s’hi ha realitzat durant aquests dos primers anys. Continuar amb aquesta millora; garantir el manteniment de la via pública; el suport al teixit associatiu i, sobretot l’atenció a les persones, i l’impuls al turisme, són les prioritats de futur.
Aquest dissabte també tanca quatre anys d’alcaldia Ignasi Ballber (Progrés per Benissanet), que serà substituït per Xavier Arbó, també d’acord amb el pacte de govern assolit amb ERC a les eleccions de 2007 que es va revalidar el 2011. Ballber deixa l’alcaldia havent aconseguit reduir en un 67% el deute de l’Ajuntament sense deixar d’invertir al poble, ja que durant el període en què ha estat al capdavant del consistori s’han realitzat obres de gran importància com les piscines, l’escola de música, el nou pou d’aigua potable i la millora de l’enllumenat del nucli antic.
Cal destacar que la setmana vinent, dia 22 de juny, es produirà també el relleu en l’alcaldia a la Fatarella. Jesús Ruana (UPTA-PM) ocuparà el càrrec en substitució de Fermí Ruana (CiU). 
Als actes de demà al matí hi assistiran, entre altres, l'alcalde de Granollers i secretari de Política Municipal del PSC, Josep Mayoral, i la diputada i primera secretària dels Socialistes de l'Ebre, Núria Ventura.