dimecres, 19 de juny del 2013

Els socialistes reivindiquen la seva tasca d’oposició responsable en el balanç del mandat a Amposta

Quant al govern, critiquen l’escàs suport a polítiques actives d’ocupació, la poca rendibilitat d’algunes inversions i els incompliments del programa electoral
1 / 2
El Grup Municipal del PSC d’Amposta ha reivindicat aquest matí la seva tasca com a oposició responsable que ha permès un seguit de millores al municipi al llarg dels dos primers anys de mandat. Aquesta valoració ha anat en paral·lel a una “crítica constructiva” de l’acció de govern en què han lamentat l’escàs suport a polítiques actives d’ocupació, la poca rendibilitat d’algunes inversions i els incompliments del programa electoral.
El portaveu socialista, Antoni Espanya, ha enumerat les moltes accions que han dut a terme. Entre altres, han posat en marxa la campanya de suport al comerç local per fer front a la situació actual “Jo estimo Amposta, jo compro a Amposta”, i han presentat un seguit de mocions “que han incidit en el dia a dia dels ampostins i ampostines”, la majoria de les quals han rebut el suport del ple. Entre altres, la rotació en l’adjudicació dels contractes de serveis i subministraments de l’Ajuntament; el suport a la pagesia, i l’auditoria Amposta ciutat digital. També s’ha referit als punts inclosos en el programa electoral del PSC que el govern municipal ha tirat endavant com han estat una millor gestió de la despesa corrent tant en neteja com en l’enllumenat, aconseguint-se reduir dels 600.000 als 400.000 euros el cost de la llum.
Amb la mateixa voluntat constructiva i des de la responsabilitat amb Amposta, els socialistes han criticat el poc suport del govern de CiU a les polítiques actives d’ocupació. “Aquesta hauria hagut de ser la principal prioritat al municipi, però lamentablement els mitjans que s’hi ha destinat han estat pocs”, ha subratllat, recordant l’escassa partida pressupostària per a departaments clau per incentivar l’economia com són Comerç, Indústria i Turisme.
També han mostrat la seva contrarietat per la poca rendibilitat aconseguida en inversions tan importants com el centre comercial i l’escorxador nou. “Tot i gastar-se 1.400.000 euros en despeses d’urbanització del centre comercial, que entre altres havia de resoldre el subministrament elèctric de l’àrea, Carrefour ha hagut de marxar per aquest motiu.” No obstant això, els socialistes s’han posat a disposició del govern per trobar un nou emplaçament per a l'establiment a la vegada que ha ofert tot el suport als emprenedors que encara continuen en el centre comercial. Tampoc no s’ha aprofitat la inversió realitzada a l’escorxador nou. “Ha costat més de 2 milions d’euros, però continua estant sense ús. Ara, a causa d’un recent robatori posar-lo en funcionament costarà més de 100.000 euros més.”
A tot això, s’hi afegeix la mala gestió de l’Hospital, que els socialistes han denunciat més d’un cop, pel lloguer elevadíssim del servei de rehabilitació, que acabarà costant a les arques municipals 2 milions d’euros el 2017, quan es podria ocupar una de les plantes lliures de l’hospital; per l’opacitat en la contractació de serveis i obres, i per la mala planificació en la construcció de la residència de la gent gran, en què s’han gastat 540.000 euros amb el tancat en un solar que no és propietat municipal.
A banda de la residència per a la gent gran, els socialistes també han denunciat els altres dos grans incompliments del programa electoral de CiU. Es tracta del nou Centre d’Atenció Primària, en què "el govern es va arribar a fer una foto davant del solar on ha d’anar ubicat, es va adjudicar l’obra i a hores d’ara l'actuació està aturada", i l’Estació Central d’Autobusos. “Amposta és l’única capital de comarca de Catalunya que no en té”.
Segons els socialistes, lamentablement, “les urgències electorals van fer que posessin en marxa diferents actuacions que dos anys després els han acabat passant factura” .
De la mateixa manera no mereix l’aprovació del PSC el poc suport del govern a les entitats locals, especialment a les esportives i culturals. Els socialistes, però, han tornat a emfasitzar que estaran al costat del govern sempre que es tirin endavant polítiques per millorar la qualitat de vida al municipi i encaminades a fer front a una situació de crisi com l’actual en què la solidaritat i l’esforç s’ha de fer amb els més dèbils que són els que més la pateixen. En aquesta línia, Espanya ha anunciat que les properes setmanes presentaran un seguit d’iniciatives, tot esperant rebre el suport tant del govern com de la resta de grups municipals.