dimarts, 4 de juny de 2013

Preocupació pel retard en els tractaments contra els mosquits al Delta

La diputada Núria Ventura pregunta al govern sobre la previsió i el pressupost de l’actual campanya i reclama el deute pendent de l’anterior
1 / 2
La Diputada i primera secretària del PSC de l’Ebre, Núria Ventura, ha entrat al Parlament una bateria de preguntes per escrit al govern sobre la campanya del tractament contra el mosquit al Delta de l’Ebre per a aquesta temporada i les dels propers anys. La dirigent socialista ha demanat quina és la previsió d’hectàrees a tractar a les comarques del Baix Ebre i el Montsià enguany, en quins terminis, i quines són les mesures acordades en les reunions mantingudes durant els darrers mesos entre els tècnics del Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i el Montsià (CODE) i la Generalitat sobre els tractaments que cal dur a terme. També ha preguntat sobre el pressupost que s’hi destinarà i per la previsió de pagament del deute que la Generalitat té pendent amb el CODE per la campanya de l’estiu passat.
Les preguntes arriben després de la preocupació que hi ha en els municipis del Delta, els ajuntaments dels quals ja han rebut les primeres queixes per les poques hectàrees que s’han tractat fins ara, sobretot en les zones naturals, que ocupen una extensió de 8.000 hectàrees aproximadament. “Estem molt preocupats perquè no és normal que al mes de juny encara només s’hagin tractat 700 hectàrees, clarament insuficients” ha assegurat Ventura, alertant de les molèsties que aquest fet pot causar als veïns i veïnes del Delta i també dels efectes sobre el turisme. Cal destacar que les zones naturals són les que concentren major esforç de control i vigilància per part del CODE. Segons les dades del propi Consorci, la campanya passada es van realitzar 517 tractaments amb BTI en un total de 1.957 hectàrees, la gran majoria abans del mes de juny.