dimarts, 25 de juny del 2013

Maria Beltran defensa un pacte nacional que racionalitzi horaris i permeti conciliar vida laboral i familiar

Ha intervingut avui en nom de la federació de municipis davant la Comissió d’Empresa i Ocupació del Parlament en el debat sobre la proposició de llei d’horaris comercials
1 / 2
L’alcaldessa de Tivenys i presidenta de la Comissió de Polítiques d’Igualtat de la Federació de Municipis, Maria Beltran, ha intervingut aquest matí, en representació de la federació, davant la Comissió d’Empresa i Ocupació del Parlament que està debatent la nova proposició de llei d’horaris comercials. La dirigent socialista ha manifestat que cal treballar perquè “els nous usos del temps incrementin la conciliació de la vida laboral, familiar, social i personal”. En aquest sentit, ha subratllat que les polítiques públiques constitueixen una peça clau per incentivar la reorganització social i “augmentar la concentració del valor de l’ús i la conciliació del temps”.
Segons Beltran existeixen diferent formes i maneres d’enfocar la conciliació, però és necessari que es concebin iniciatives innovadores que puguin incidir en els factors que provoquen que l’organització social del temps i les diferències en la seva utilització siguin elements de desigualtat entre homes i dones. “Es tracta d’apostar seriosament per la conciliació de la vida laboral i familiar fins al punt de proposar un pacte nacional que permeti racionalitzar els horaris de les persones”, ha remarcat.
Beltran ha insistit que les empreses han de prendre consciència dels beneficis d’una organització més flexible i una distribució més racional del temps de treball que comporta, entre d’altres, “aprofitar el talent de tot el seu personal i millorar la seva competitivitat gràcies a una major implicació i compromís de totes les persones treballadores amb l’organització, ajustant ambdues parts les seves necessitats.”