dilluns, 3 de juny del 2013

L’impuls i millora de la urbanització Riumar destaca en el balanç dels dos primers anys de mandat a Deltebre

Jose Emilio Bertomeu, que serà nou alcalde el 15 de juny vinent, compleix la promesa electoral i dóna comptes de la feina feta a l’Ajuntament en l’equador del mandat en un acte obert a la ciutadania
1 / 4
Jose Emilio Bertomeu serà el nou alcalde de Deltebre el 15 de juny vinent d’acord amb el pacte assolit amb ERC després de les eleccions municipals del 2011. Divendres passat, i complint amb escreix amb un dels compromisos electorals, el grup municipal Socialista a l’Ajuntament, format per Bertomeu, Joan Alginet i Sònia Bertomeu, va donar comptes de la feina feta al llarg d’aquests dos anys al govern de l’Ajuntament. Ho va fer davant més d’un centenar de persones en un acte obert a la ciutadania a la Cambra Agrària de la Cava i a la qual hi van assistir també la diputada al Parlament i primera secretària del PSC de l'Ebre, Núria Ventura, i la secretària d'Organització, Míriam Galindo. 
Es va repassar de forma clara i concisa tant la tasca de govern conjunta com l’específica de les regidories que han ocupat els socialistes durant aquests dos anys i que ara variaran lleugerament amb l’assumpció de responsabilitats en Comerç i Turisme per part del regidor Joan Alginet i el fet que ERC assumirà Medi Rural i Riumar. Precisament aquesta ha estat una de les principals fites aconseguides durant aquest mandat, un dels compromisos electorals socialistes, crear la regidoria específica de Riumar i dotar-la d’un important pressupost. Dels 15.000 euros del 2012 s’ha passat als 150.000 euros d’aquest exercici. “És sense cap dubte un dels aspectes que més destacaria, perquè calia de dotar de serveis aquesta urbanització, era necessari donar resposta als veïns que hi viuen i per la seva importància en l’impuls turístic del municipi”, ha destacat Bertomeu. Així s’ha enllestit la primera fase de les obres, s’ha instal·lat una minideixalleria i s’ha obert un punt de Correus. Ara s’està pendent d’una reunió amb el departament de Territori i Sostenibilitat per enllestir la resta de les fases del projecte.
També d’acord amb el programa electoral, es va realitzar una auditoria dels comptes de l’Ajuntament, “perquè el primer i fonamental era que calia tenir els comptes clars”. No aliè a la situació econòmica general, el govern de Deltebre també ha hagut de prioritzar i adequar el pressupost a la nova situació. Aquest ha passat per la reducció de despeses, sobretot en el capítol de Personal, passant del 41% quant a nòmines al 36% actual, i festes; per l’aposta pel manteniment de la via pública; i per l’acció social que ha vist incrementada la seva partida aquest 2013 en un 22%. El suport a entitats i associacions és força destacable amb 382.000 euros en el pressupost d’enguany. Coincideix amb una regularització de com s’atorguen les subvencions per part de l’Ajuntament, amb criteris objectius i tècnics, i amb la creació de nous espais per entitats i associacions.
A banda de tot això, també cal destacar la reestructuració que s’ha fet per millorar el funcionament intern de l’Ajuntament i la prestació de serveis a la ciutadania. Un altre aspecte ha estat la millora de la participació ciutadana en els mitjans de comunicació de titularitat pública i l’aposta per fer de Deltebre capital cultural amb projectes, entre altres, com Deltebre Dansa, així com l’esforç fet en Educació.
Bertomeu també va referir-se a la finca Bombita recordant que el govern del PP no ha creat encara el consorci que ha de gestionar l’ús de la finca i va tornar a reivindicar el seu conreu per part de joves agricultors "en un moment de dificultat com l’actual".
Finalment, Bertomeu va destacar la bona entesa amb ERC en el govern de la ciutat. Aquests dos primers anys s’ha inaugurat el Casal de l’Esport LO SALAT, el Centre CEDIAP, la nova comissaria i jutjat de pau, el Centre Tecnològic de Piragüisme Martí Calvo, el centre comercial la Cava i el Centre Assistencial La Duna.
Tot i que és conscient de les dificultats actuals, Bertomeu afronta amb ganes i il•lusió ser alcalde el 15 de juny vinent amb la continuïtat de la millora de la urbanització Riumar, el manteniment de les vies públiques, el suport al teixit associatiu i, sobretot, a l’atenció a les perones, i l’impuls al turisme, entre les principals prioritats de futur.