dijous, 6 de juny del 2013

L’Ebre arrenca el compromís de Foment perquè es publiqui l’estudi informatiu del traçat definitiu de l’A-7 entre la Jana i l’Hospitalet abans de finals d’any

És un dels acords de la reunió d'alcaldes i representants parlamentaris del PSC, CiU i ERC amb el director de Carreteres entre els quals hi havia el senador Joan Sabaté i l'alcalde de Camarles, Joan Curto
1 / 2
El ministeri de Foment s’ha compromès a publicar abans de finals d’any l’estudi informatiu del traçat definitiu entre la Jana i l’Hospitalet abans de final d’any. Aquest és un dels compromisos que s’han aconseguit en la reunió d’aquest matí entre els diputats Martí Barberà (CiU), Joan Tardà (ERC) i el senador Joan Sabaté (PSC), els alcaldes de l’Aldea, Dani Andreu, el del Perelló, Ferran Cid, i el de Camarles, Joan Curto, i els tinents d’alcalde de l’Ametlla de Mar, Antoni Montagut, i de l’Ampolla, Rafael Tomàs, amb el director general de Carreteres del Ministeri de Foment, Jorge Urrecho.
Així mateix, abans de l’estiu, o sigui de forma immediata, Foment s’ha compromès a publicar la diagnosi d’impacte ambiental del tram El Perelló-l’Hospitalet. També s’ha acordat la creació d’un grup de seguiment entre els alcaldes i el cap de la demarcació de carreteres de Catalunya del Ministeri de Foment.
D’altra banda, han fet arribar al director la necessitat que el projecte es liciti al 2014 per a la qual cosa caldrà consignació pressupostària. Els assistents a la reunió confien que el ministeri ho inclogui i en cas que no sigui així impulsaran les esmenes necessàries en la tramitació dels pressupostos de l’any vinent.
Finalment, han manifestat la necessitat que mentre no es construeixi el tram de l’A-7 entre la Jana i el Perelló s’alliberin peatges de l’AP7 en aquests trams per evitar el greuge comparatiu de l’Ebre que només tenen una via de peatge com a comunicació ràpida amb Barcelona i València.