dilluns, 21 de desembre del 2009

Les consultes

Aquests dies, la neu, la Marató de TV3 i les consultes independentistes han compartit protagonisme, però és evident que en l’àmbit polític les consultes han estat l’estrella mediàtica.

Avui, un cop sabem el resultat, crec que del tot previsible a priori, podem veure que la publicitat i el desplegament dels mitjans tal vegada ha estat desproporcionat en relació a la realitat del país.

Molts cops, quan veiem o sentim alguns mitjans de comunicació públics de Catalunya sembla que l'independentisme sigui immensament majoritari al nostre país quan les dades de les enquestes sempre l’assenyalen al voltant d’un 20 -25%, i aquest ha estat el resultat d’aquestes consultes voluntarioses que demostren un cop més la certesa d’aquestes dades.

Crec que el que sí que és evident, és que Catalunya se sent una nació, és també clar que des de sempre la relació amb Espanya no ha estat ni és fàcil, però d’aquí a trencar els lligams amb l’Estat espanyol, en tot el que això comporta i al segle XXI, està lluny de ser una resposta als problemes, les necessitats i les preferències de la majoria de catalans i catalanes.

Crec que Catalunya mereix un respecte que a cops no té, crec també que de cap manera es pot permetre que alguna part de la societat política i econòmica de l’Estat hagi decidit que s’ha de prescindir d’aquell pacte que va fer possible la transició a Espanya, basat en el reconeixement i el respecte a la diferència de Catalunya i Euskadi.

És, però, molt dolent i injust per a Catalunya i per als catalans voler fer-nos creure que amb la independència es solucionen tots els problemes que patim, quan tots sabem que en aquest món que ens toca viure, cada cop aquesta afirmació és més una irrealitat.

Jo sóc dels que estimem molt la nostra terra i la seva gent, dels que volem el millor per tot el que això representa, dels que respectem als que creuen en la independència de Catalunya. Però segueixo pensant que el benestar de la nostra gent és allò principal i això avui passa perquè Catalunya sigui forta i respectada, perquè els governs prioritzin el bé comú i públic al bé individual d’uns grups reduïts de privilegiats.

Les consultes han representat un esforç voluntariós per molta gent, hi ha gent que lliurement ha cregut que aquest no és el camí i no ha anat a votar. Tota aquesta gent, la que ha votat i la que no, és la Catalunya real, per tots i sempre units ... Visca Catalunya!


Joaquim Paladella
Alcalde de Batea i diputat pel PSC al Parlament de Catalunya