dimecres, 7 de novembre del 2012

Sabaté insta al govern que modifiqui la proposta de cabal ecològic d’acord amb la Comissió per la Sostenibilitat



Diu que la proposta actual de la CHE és clarament insuficient i amenaça la pervivència del Delta de l’Ebre i les comunitats humanes que hi viuen 

El senador Joan Sabaté ha defensat el veto socialista al projecte de llei de mesures urgents en matèria de Medi Ambient que s’han debatut avui al Senat. Sabaté ha explicat les raons del veto dels senadors socialistes. Sabaté ha dit que és “una marxa enrere en tots els punts de la protecció del medi ambient. Es tracta d'una involució perquè corregeix les lleis més sensibles a la protecció i a l'impuls de l'ocupació de l'economia aprovades per governs socialistes”.

D’altra banda, el senador ha defensat les esmenes parcials que els socialistes han presentat a l’articulat. Entre aquestes, una de les esmenes demana la supressió del punt que anul·la les competències de la Generalitat en matèria d’administració de les aigües de l’Ebre en territori català, la Policia del Domini Públic Hidràulic. “Es tracta d’una clara interferència en les competències que té la Generalitat i que recull l’Estatut de Catalunya, per això reclamem que es suprimeixi aquest punt”.

I també ha defensat una esmena d’addició perquè el govern modifiqui la proposta de cabal ecològic de la CHE. “Entenem que la proposta de 3.000 hm3/any és clarament insuficient i una greu amenaça a la pervivència del Delta de l’Ebre i de les comunitats humanes que hi viuen”.
Per aquest motiu, Sabaté ha instat el govern a que es tingui en compte la proposta de la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre, que es va reunir fa uns dies, amb presència de representants de l’administració de l’Estat i de la Generalitat i del president de la CHE, i que marquen aquest cabal entre els 7.000 i els 12.000 hm3/any en funció de si són anys humits o secs.

El senador socialista ha insistit una vegada més que cal tenir en compte els criteris de la directiva marc en matèria d’aigües de la Unió Europea i l’opinió de les nou comunitats autònomes que formen part de la conca de l’Ebre.