dijous, 11 d’abril del 2013

El PSC arrenca el suport unànime de l’Ajuntament d’Amposta perquè els arrossers cobrin els ajuts agroambientals pendents

La moció es debatrà també en altres ajuntaments del Delta de l’Ebre a instàncies dels socialistes

Notícia, publicada el 25 de març a amposta.socialistes.cat
1 / 2
El PSC ha valorat molt positivament el suport aquest migdia del ple d’Amposta a la moció presentada pel grup Socialista, a instàncies de diversos representants del sector, per reclamar a la Generalitat que ingressi el més aviat possible els diners corresponents als ajuts agroambientals als pagesos arrossers del Delta. Segons el portaveu, Antoni Espanya, es tracta d’una injecció de 8 milions d’euros al conjunt del Delta de l’Ebre necessària quan està a punt d’iniciar-se la campanya amb les inundacions dels camps. “Un 30% d’aquesta quantitat fa cap a famílies ampostines, que hauran de pagar de la butxaca les primeres despeses per fer front a aquests primers treballs a mitjans d’abril”, ha explicat, tot recordant que el cobrament d’aquest ajut cofinançat per la UE, l’Estat i la Generalitat, es rep tradicionalment al mes de desembre.
Espanya ha recordat que “el conreu de l’arròs en l’actualitat no seria viable sense els ajuts europeus, atès que els costos de producció superen ara per ara els ingressos bruts de venda”. El portaveu socialista, a més, ha destacat que en el context de profunda crisi econòmica actual, “aquest conreu s’ha revelat com un puntal bàsic de les economies de la majoria de famílies del Delta, ja que garanteix unes entrades econòmiques estables que repercuteixen positivament en tots els àmbits de consum relacionats directament o indirectament”. Els acords del ple es traslladaran als sindicats agraris UP, ASAJA, JARC i UPA; a la Cooperativa Arrossera del Montsià; a la Comunitat de Regants de la Dreta, i a l’Associació PRODELTA. A més, la moció es debatrà en altres ajuntaments del Delta a instàncies dels respectius grups socialistes.
CiU rebutja que es rebaixi la matrícula als estudiants d’EUSES
D’altra banda, el grup Socialista ha vist avui com no prosperava la moció en què es demanava a l’Ajuntament que cobrés un lloguer a l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES) i que es rebaixés la matrícula als estudiants ampostins. La petició arribava després que el govern hagi decidit mantenir l’Escola d’Art i Disseny a l’edifici del Castell i, per tant, EUSES tindrà en exclusiva el nou auditori per impartir les classes de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport. Els socialistes també han lamentat que ERC no hagi donat suport a la moció, tot i estar d’acord amb la petició de rebaixa de la matrícula. 
“Lamentem la manca de sensibilitat del govern amb les famílies dels estudiants ampostins que ja han contribuït amb els seus impostos a sufragar el cost d’aquestes instal•lacions municipals i també de les instal•lacions esportives que usen per a la pràctica del seus estudis”, ha subratllat. El portaveu socialista, a més, ha insistit en què si l’Escola d’Art i EUSES no han de compartir l’espai aquest fet obliga a revisar el conveni amb l’Ajuntament, ja que han canviat les condicions del mateix i EUSES gaudirà en exclusivitat d’unes instal•lacions municipals completament noves, valorades inicialment en prop de 800.000 euros. “Vostès es venen molt barat perquè es conformen només amb què es facin càrrec del manteniment de les instal•lacions”, ha reblat. En aquest sentit, a més, ha recordat que la moció demanava un lloguer reduït. També ha desmuntat l’argument del govern al•legant que els socialistes havien donat suport en un primer moment a la cessió de l’auditori per impartir en exclusivitat aquests estudis, “evidentment ho vam fer quan aquests havien de ser públics, però ara es tracta d’una escola privada que quan vulgui pot marxar sense que li puguem exigir cap tipus de responsabilitat”.
Finalment, Amposta ha donat suport avui, a instàncies del PSC, a la lluita del poble de Flix contra l’ERO d’ERCROS.