divendres, 19 d’abril del 2013

El PSC demana la devolució íntegra dels diners de les preferents

Els socialistes d'Ulldecona han presentat una nova moció a debatre en el proper ple de l'Ajuntament

1 / 2
El grup municipal Socialista a l’Ajuntament d’Ulldecona s’ha sumat a la campanya que s’està duent a terme a nivell general per tal de demanar al govern espanyol una solució global per a tots els afectats de participacions preferents i subordinades, a la vegada que reclama la devolució íntegra dels diners als afectats, la majoria petits estalviadors que s’han vist atrapats i estafats per entitats financeres que han abusat de la seva confiança. Amb aquesta voluntat els socialistes d’Ulldecona han presentat una nova moció a debatre en el proper ple de l’Ajuntament.
Més de 210.000 persones a Catalunya van adquirir les conegudes participacions preferents, producte financer d’alt risc, sense venciment de retorn del capital, i que en la seva remuneració, en rendiment i en retorn del capital inicial queden subjectes a l’arbitrarietat de l’entitat financera emissora. En els darrers mesos, i com a conseqüència de la profunda situació de crisi econòmica, moltes de les persones que tenien dipositats els seus estalvis en forma de participacions preferents han vist com ni la remuneració compromesa ni la recuperació del capital inicial no són satisfets per diverses entitats financeres.
L’Ajuntament d’Ulldecona ja va aprovar en el seu dia una moció, també a petició del grup socialista, donant suport als afectats i demanant la mediació per part de les autoritats competents, però “dia a dia hi ha nous elements que ens obliguen de nou a posicionar-nos per tal de donar resposta a totes les persones que n’han estat víctimes”, segons explica el regidor Eduard Marín.
El Govern de l’Estat ha creat una comissió de seguiment, que entre les feines que desenvoluparà és establir un perfil de clients que puguin recorri a l’arbitratge però aquest està pensat només per a afectats d’entitats nacionalitzades i d’aquesta manera no es preveu donar una resposta a la totalitat dels afectats que puguin reunir els requisits que finalment es determinen. Marín denuncia que “davant aquesta decisió moltes persones es veuen desprotegides i indefenses simplement depenent de l'entitat bancària en què van adquirir aquest producte” i insta el govern a trobar una solució immediata.