dijous, 11 d’abril del 2013

El PSC denuncia il·legalitats en el cobrament de la zona blava a Tortosa

Els socialistes han comprovat que hi ha una cinquantena de places a la plaça Joaquin Bau que no consten en el contracte amb l’empresa adjudicatària de la concessió de la zona blava

Notícia publicada a tortosa.socialistes.cat el 9 d'abril
 
Els socialistes de Tortosa van tornar a demanar ahir al govern de CiU que rectifiqui pel bé de Tortosa i resolgui la concessió de l’aparcament del Rastre i de la zona blava amb l’empresa adjudicatària pels incompliments que s’han produït. Ahir, durant el ple, un nou element de denúncia s’ha afegit a la reclamació dels socialistes, les il•legalitats que s’estan produint en el cobrament de la zona blava, ja que hi ha més d’una cinquantena de places a Ferreries no contemplades en el contracte. “Els tortosins i tortosines han estat pagant per aparcar en cinquanta places que han aparegut del no res, ja que a la clàusula 66 del plec no està contemplada la zona blava al voltant de la plaça Joaquin Bau”, va revelar anit el regidor socialista, Enric Roig. “Això és un desastre”.
Cal destacar que els socialistes ja han denunciat en més d’una ocasió el contracte amb l’empresa pels constants incompliments: ampliar la zona blava sense que s’executés l’aparcament vinculat a plaça Mossèn Sol o no pagar el cànon trimestral. “Faran l’aparcament del Rastre? No; ompliran la zona blava? No; oferiran preus populars als veïns a l’aparcament del Temple? No; obriran els aparcaments de forma gratuïta a les bicicletes? No”.
Davant el vot contrari de CiU a la moció, Roig va insistir una vegada més que “aquest és un dels pitjors errors de la seva gestió, facin marxa enrere i resolguin la concessió; eliminin l’ampliació de les 235 places tornant a la situació original abans de l’adjudicació així com a l’horari inicial al barri de Ferreries”.
Els socialistes també van demanar ahir durant el ple, a través d’una moció, que es desisteixi de la licitació del contracte de neteja d’edificis municipals i es promogui una nova licitació que no impliqui reducció d’hores. Segons el contracte, es passaria d’unes 925 hores setmanals a unes 620, el que implica, segons Roig, una reducció com a mínim de 304 hores setmanals, aproximadament unes 15.000 anuals. “Això, lamentablement només pot representar o bé reducció de jornades laborals, al voltant d’una tercera part, o bé acomiadaments”. Aquesta moció també va topar amb el vot contrari de CiU “Ho lamentem profundament”, va assenyalar Roig, “perquè estem parlant de persones, de 36 en concret; perquè no ens podem permetre perdre més llocs de treball i perquè s’ha de garantir el servei”. El regidor va emplaçar al govern a que si havien tardat cinc anys a tirar endavant un nou contracte, “bé es poden esperar, els oferim la nostra col•laboració, i buscar una solució que no afecti a les persones, són a temps de no permetre una injustícia”.
Finalment, el rodet convergent també va servir per tombar les mocions que PSC i ICV van presentar en contra dels acomiadaments a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, pel manteniment de les actuals corresponsalies i en defensa dels mitjans públics. El portaveu del grup, Antoni Sabaté, va titllar d'inadmissibles els arguments per fer fora als treballadors de la corporació i va defensar la feina feta pels professionals a les Terres de l’Ebre. "És insultant que es digui que la seva tasca és esporàdica, quan tots sabem que la dedicació és de 24 hores". Sabaté, que va assenyalar que la declaració aprovada el mes de març passat era clarament insuficient, va exigir a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals el manteniment de les actuals corresponsalies tant de Catalunya Ràdio com de TV3 i ACN. En aquest sentit, va advertir del risc que aquesta decisió comporta també en la delicada situació laboral al territori. “Hi ha afectats sis professionals de la comunicació, de TV3 i Catalunya Ràdio, sense oblidar l’espasa de Damocles que hi ha sobre els treballadors d’ACN. S’afegeix a la preocupació que ja viu aquest sector i a una situació alarmant pel que fa al nombre d’aturats”, va apuntar, tot recordant que en els primers 100 dies de govern de CiU, a l’Ebre hi ha hagut 13 acomiadaments per dia. El portaveu socialista va lamentar el vot contrari de CiU a la proposta perquè “és també girar l’esquena al territori” i perquè confirma la voluntat del govern convergent de canviar el model també comunicatiu al país, buidant de recursos els mitjans públics.