dilluns, 9 de setembre del 2013

El Grup Municipal Progrés per Riba-roja denuncia el tancament amb clau de l’Ajuntament per part de l’alcalde per evitar que es faci el ple que estava convocat per avui

El portaveu José Luís Aparicio ha denunciat el fets davant dels Mossos d’Esquadra i ha avançat que empendrà accions judicials
1 / 2
Aquest matí hi havia convocat un ple extraordinari a l’Ajuntament de Riba-roja. La convocatòria, feta pel Secretari Municipal, arribava després que l’alcalde Antoni Suarez (CIU) s’hagués negat reiteradament a dur-lo a terme, tot i els advertiments que sobre l’incompliment de la normativa es va fer des dels serveis jurídics municipals.
A les 11 del matí, hora del ple, la sorpresa ha estat majúscula, quan l’alcalde ha requisat totes les claus de l’edifici municipal que tenen els treballadors, ha fet sortir tothom, ha tancat en clau i ha marxat, impedint d’aquesta manera la celebració de l’esmentat ple.
Els regidors de Progrés per Riba-roja i el mateix secretari municipal, s’han trobat l’edifici tancat i, per tant, amb la impossibilitat de poder celebrar la sessió plenaria.
El portaveu de Progrés per Riba-roja, José Luís Aparicio, ha demanat la presència dels Mossos d’Esquadra, per tal que aixequen acta del fet i d’aquesta manera denunciar-ho posteriorment davant de les instàncies judicials pertinents.
Aparicio, a banda de titllar el fet “d’anti-democràtic” i de “vulneració absoluta de les més elementals normes de les administracions locals” ha atribuït aquesta manera d’actuar per part de l’alcalde a la seua voluntat que “certs punts no es debateixin i que el poble no les conegui”. Per a Aparicio la desastrosa gestió que s’està fent a l’Ajuntament, ha portat “finalment a un obscurantisme que arriba a situacions tan grotesques com la que s’ha viscut avui”
Segons el portaveu de Progrés per Riba-roja, a principis de setembre ja havien advertit per escrit al Delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, a través d’un escrit, que l’alcalde no estava respectant el Reglament Orgànic Municipal ni cap altra normativa, que els havia negat documentació, negant-los la paraula reiterdadament als plens, expulsant-los en dos sessions diferents i negant-se a cumplimentar els advertiments sobre la convocatòria d’avui que se li havia fet des de la Secretaria Municipal. Aparicio ha lamentat, que tot i l’escrit, tampoc des de la Delegació del Govern s’hagi fet res al respecte i finalment "haguem acabat d’aquesta manera, al carrer i amb l’edifici municipal tancat”.