dimecres, 25 de setembre del 2013

El PSC d’Amposta porta al ple la millora de la carretera entre el Poble Nou i la Ràpita

Els socialistes presenten una moció perquè es concreti el calendari d’inici d’obres de l’Anella Viària del Delta i que es comenci per aquest tram
1 / 2
El grup municipal del PSC a l’Ajuntament d’Amposta ha entrat una moció amb vista al proper ple ordinari, que es celebrarà dilluns vinent, en què insta al Govern de la Generalitat a concretar un calendari d’inici de les obres de l’Anella Viària del Delta en la major brevetat possible i que es comenci per la millora de la carretera entre el Poble Nou i la Ràpita. El portaveu del grup, Antoni Espanya, considera que es tracta d’una obra prioritària “per l’alta sinistralitat que es produeix en aquest tram, amb una amplada de calçada molt reduïda i amb constants sortides dels vehicles de la via, i que aquest estiu, malauradament, va provocar un accident mortal”.
Espanya ha apel·lat al consens que hi ha entre els municipis del Delta i la Generalitat per tirar endavant una infraestructura “llargament reivindicada”, i que inclouria aquesta millora, com és l’Anella Viària del Delta. També ha recordat que l’any 2008 bona part dels veïns del Poble Nou es van manifestar per reclamar millores per l’increment de turistes que en feien ús i pel perill de la seva orografia. “El projecte de l’anella viària contempla una millora de les carreteres que comuniquen entre ells els pobles del Delta i preveu la seva ampliació i la dotació d’un carril bici paral·lel”, ha detallat. Espanya ha subratllat que tenen constància que ja hi ha bona part del projecte executiu de l’anella redactat, “però passen els anys sense que s’avanci en aquesta inversió històrica”.
Els socialistes volen que l’acord es traslladi també a l’Ajuntament de la Ràpita per si es vol sumar a la proposta.