dimarts, 3 de febrer del 2015

Francesc Miró, candidat a l’alcaldia: “Posarem les persones en l’epicentre de l’acció política a Amposta”

En la conferència “L’Amposta que somio serà imparable” detalla algunes propostes com la creació d’una oficina d’atenció a les persones, la gratuïtat del transport públic, baixar la contribució, el conservatori de música i la millora en infraestructures
El candidat del PSC a l’alcaldia d’Amposta, Francesc Miró, ha ofert avui la conferència “L’Amposta que somio serà imparable” en què ha avançat ja les principals propostes i prioritats, amb l’atenció a les persones com a eix vertebrador, per un “canvi serè, responsable i seriós” a la ciutat després de 28 anys de govern de CiU. “Vull ser alcalde”, ha introduït Miró, “perquè he comprovat amb la gent, al carrer, que tots som conscients que cal un canvi per Amposta”. El dirigent socialista ha exposat que les propostes que avui presenta sorgeixen de les reunions que ha mantingut amb més de 100 persones, “ha estat un cara a cara franc”, i també amb entitats i col·lectius.
Miró s’ha compromès de seguida: “Em deixaré la pell en la lluita per eradicar l’atur a la nostra ciutat, per aconseguir el benestar dels ampostins i ampostines. Cada família, cada persona a l’atur és una angoixa que exigeix resposta immediata per part de l’Ajuntament”. I no ha deixat d’insistir en la necessitat d’una “Amposta líder a l’Ebre que vetlli perquè ningú quedi abandonat a la seva sort”. Per a això, ha assegurat que destinarà els recursos allà on siguin més necessaris i impulsarà les polítiques municipals necessàries per crear ocupació, per atendre els més desfavorits, per ajudar les entitats que “treballen per la gent d’Amposta”. En aquest sentit, ja ha avançat que una de les propostes dels socialistes és la creació d’una oficina d’atenció a les persones. També s’ha compromès en la lluita contra la malnutrició infantil i a impulsar beques per als estudiants universitaris i de grau multiplicant per deu el pressupost actual. L’atenció a la gent gran i a l’associacionisme és una altra de les seves prioritats.
Com també ho és rebaixar la contribució en un 10% el primer any i arribar al 20% en quatre anys després que el govern de CiU l’hagi pujat un 100% els darrers deu. La millora de la gestió dels edificis municipals, l’eliminació de despesa supèrflua de l’Ajuntament com les gratificacions als càrrecs de confiança i la gratuïtat del transport públic són també objectius de la proposta socialista per Amposta. “Analitzats costos i amb vista a un major ús, cal establir aquesta gratuïtat”, ha argumentat.
Un altre eix fonamental per al candidat socialista és la millora de les infraestructures amb millors accessos a la ciutat i al Poble Nou i una comunicació òptima amb la resta de municipis amb l’ampliació de la freqüència d’autobusos. “Amposta ha d’exercir de líder, no es val mirar-se constantment el melic com fa l’actual govern”, ha subratllat. Una ciutat líder que també la vol en turisme, aprofitant el patrimoni natural del municipi, i en esports. En aquest punt, ha tornat a insistir en què cal aprofitar l’oportunitat i ser present en els Jocs del Mediterrani que se celebraran a Tarragona el 2017 i ha avançat que “he iniciat contactes amb federacions esportives perquè Amposta sigui seu de diverses competicions en l’àmbit nacional”.
També és sector fonamental per a Miró el comerç. “Si el comerç guanya, Amposta guanya”, ha dit. “Em deixaré totes les energies pel comerç local, per l’empresa familiar que ha generat treball i cohesió social”. El candidat socialista ha posat èmfasi en el suport a la cultura i ho ha fet de nou amb propostes concretes: coordinar tots els centres culturals de la ciutat, i el conservatori de música “que és una de les nostres prioritats” i la creació d’una regidoria específica “per aquesta expressió cultural tan nostra”. “Amposta ha de ser una ciutat moderna que respecti la tradició i sigui signe del seu temps, una ciutat del segle XXI”
Francesc Miró ha insistit durant la conferència que “el canvi només serà possible si els socialistes rebem el suport majoritari de la gent”. I ha subratllat de forma contundent: “La defensa dels ampostins i ampostines està per sobre d’altres pactes i acords que vinguin de fora.“ El principal objectiu, per tant, per al candidat socialista és aconseguir un govern de progrés que situï les persones en l’epicentre de l’acció política a Amposta. “S’obre l’esperança a una nova Amposta, la que creu amb les persones”.