dilluns, 23 de febrer del 2015

PSC i ERC demanen empara a la Generalitat i a l'Estat per la relació de llocs de treball de l'Ajuntament d'Amposta

Els dos grups municipals recorden que el catàleg s'aprovarà amb informes desfavorables de secretaria i intervenció
ANNA MAYOR - ACN · ID 779701
Tortosa (ACN).- Els grups municipals d'ERC i PSC a l'Ajuntament d'Amposta han entrat al registre de la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre dos peticions d'empara tant a la Generalitat com al govern de l'Estat per aturar la relació de llocs de treball que l'Ajuntament d'Amposta aprova definitivament aquest dilluns. Els dos partits recorden que el catàleg ha rebut informes desfavorables de secretaria i intervenció perquè contradiu la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL), i que l'Ajuntament s'empara només amb un informe de la Diputació de Tarragona que "no és vinculant". Segons alerten, el catàleg premia llocs de comandament i incrementa retribucions salarials.
Les peticions, adreçades al delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, i al subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Jordi Sierra, demanen un pronunciament de les dos administracions sobre l'aprovació d'aquest catàleg de llocs de treball. Tant el candidat del PSC a l'Ajuntament d'Amposta, Francesc Miró, com el candidat i portaveu d'ERC, Adam Tomàs, havien anunciat que reclamarien aquesta empara si l'alcalde, Manel Ferré, decidia tirar endavant amb aquest catàleg. "Aquesta aprovació no s'ajusta a dret i contradiu totes les normes de la LRSAL, això es fa difícil d'entendre si no és perquè és un Ajuntament que fa el que li dóna la gana", ha afegit Miró.
Els dos grups de l'oposició han recordat que amb aquesta aprovació s'està contradit els informes desfavorables de secretaria i intervenció i que es fa en base a un informe "informal" de la Diputació de Tarragona. "Aquest informe ni té entrada al registre ni signatura. Manel Ferré està fent a l'Ajuntament d'Amposta el mateix que fa Rajoy amb el govern de l'Ebre que és, amb la seva majoria absoluta, aprovar coses amb informes desfavorables", ha manifestat Tomàs.
A pocs mesos de les eleccions municipals, els dos candidats han aprofitat per denunciar el que consideren una "pràctica habitual" de CiU a l'Ajuntament per un "govern viciat després de tants anys".