dimarts, 31 de març de 2015

El canvi serè de Francesc Miró per a Amposta prioritza les persones, impulsa el lideratge territorial i rebaixa impostos

El programa electoral inclou, entre altres, un pla de xoc contra l’atur, la gratuïtat del transport urbà, la millora de carreteres, la creació del Conservatori de Música i la compra d’edificis emblemàtics
El candidat del PSC a l’alcaldia d’Amposta, Francesc Miró, ha presentat avui els principals punts del programa electoral amb què es presenta a les eleccions municipals el 24 de maig vinent amb l’objectiu de liderar el canvi serè que necessita Amposta. El dirigent socialista ha destacat com a principals eixos l’Amposta de les persones, el lideratge territorial i la rebaixa d’impostos. “Els socialistes som la garantia de canvi i perquè aquest sigui possible cal el suport majoritari de la ciutadania que permeti un canvi real a la nostra ciutat·”
La creació d’una Oficina d’Atenció a les Persones és una de les principals propostes del programa socialista que també incorpora multiplicar per deu l’import actual per a beques de transport universitari i un programa progressiu de gratuïtat per a llibres escolars. L’actual conjuntura econòmica ha condicionat i molt la confecció del document del PSC per a Amposta. “Cada cas, cada família amb persones a l'atur és un patiment, un drama que exigeix una resposta immediata per part de l'Ajuntament”. Per això els socialistes per a aconseguir el necessari impuls econòmic a la ciutat proposen un pla de xoc per a l’ocupació, la signatura de convenis amb la URV i la convocatòria de beques per a estudis específics. També es comprometen en invertir 500.000 euros anuals en plans d’ocupació, posar en marxa un viver d’empreses i destinar més recursos al turisme.
La rebaixa dels impostos, sagnants a Amposta, és un altre dels compromisos de Francesc Miró. “Rebaixarem des del primer any un 10% l’IBI (la contribució) per arribar en 4 anys al 20% i ho farem possible atès que reduirem la despesa innecessària, les gratificacions als càrrecs de confiança.Estalviarem en consum energètic, en lloguer d’edificis públics i habilitarem una central de compres i reclamarem els més de 300.000 € que ens deuen de contribucions de Futuro Ciudad”, ha enumerat per afegir que també proposen rebaixar l’IBI de la rústica. En la mateixa línia, per millorar el servei i afavorir les persones, Miró proposa la gratuïtat del transport urbà.
Per al candidat socialista, Amposta “ha de ser motor, impulsant noves dinàmiques en l’impuls al nostre lideratge territorial”. Millora de les comunicacions, de les carreteres, presència en els Jocs del Mediterran 2017 i capitalitat cultural. En aquest darrer extrem, el programa recull la proposta de creació del Conservatori de Música i nous cicles formatius d’art i disseny a ESARDI.
El suport al comerç, amb propostes, entre altres, com la bonificació de la primera hora de la zona blava i convenis de patrocini amb les associacions i entitats per millorar la seva sostenibilitat econòmica tenen lloc preferent en el programa electoral socialista que també preveu la compra d’edificis emblemàtics com el Sindicat i l’antic col·legi de les monges.
Miró ha tornat a fer una crida a la ciutadania a apostar pel canvi serè que lideri un nou projecte que situï les persones en l’epicentre de l’acció política a Amposta. “Front a l’immobilisme d’uns i el radicalisme dels altres nosaltres apostem per un canvi serè, responsable i seriós”, ha assenyalat, tot recordant: "nosaltres aglutinem persones en contraposició a altres partits que aglutinen sigles".