divendres, 11 de març del 2011

Del govern dels millors als equilibris del bipartit

Artur Mas ens va insistir repetidamente durant la campanya electoral que el seu seria un govern format pels millors.

Els primers símptomes que això no seria així ja ens van arribar amb la designació dels titulars de les Conselleries, i més encara en els segons nivells de les mateixes. Un ressorgiment de velles glòries d’una banda i una evident tensió, estira i afluixa dels socis del bipartit, és a dir, de CDC i UDC.

Aquesta situació també l’hem viscut, millor dit, l’estem vivint a les Terres de l’Ebre.

També en campanya, des del bipartit asseguraven amb contundència que la presidència del CAT (Consorci d’aigües de Tarragona) recauria en un ebrenc o ebrenca, amb l'argument de què s’havien pensat aquests del Camp que no recorden que l'aigua que els ha ajudat a desenvolupar-se surt de l’Ebre.

Doncs no, aquí ja tenim un dels molts incompliments. El president del CAT finalment serà de Tarragona, d’Unió Democràtica.

Resulta xocant la justificació que hem pogut sentir del delegat del Govern davant d’aquest notori incompliment. Diu el delegat que ells són un govern de coalició -són un bipartit, digem-ho clar- i que, per tant, han de guardar els necessaris equilibris.

No havíem quedat que aquest sería el govern dels millors? Ara resulta que el govern és una cosa d’equilibris i quan es tracta d'equilibris, amb CiU, a qui ens toca rebre és als de l’Ebre.

Ai, que patirem!!! No els ho sembla?

Antoni Sabaté Ibarz
Primer Secretari PSC a les TTEE