dimecres, 23 de març del 2011

El PSC lamenta la manca de projecte de ciutat de Ferré i que fomenti la por al canvi

Així s’ha referit el candidat a l’alcaldia del PSC a Amposta, Antoni Espanya, al contingut de la conferència realitzada per Manel Ferré divendres passat


El candidat a l'alcaldia pel PSC a Amposta, Antoni Espanya, ha lamentat la manca de projecte de ciutat que va mostrar el candidat convergent, Manel Ferré, durant la conferència pronunciada divendres passat i també ha criticat que fomenti la por al canvi. “Ens alegrem que el senyor Ferré aposti per l’esport i la cultura com a elements de futur de la ciutat, però li vull recordar que justament aquest full de ruta ja l'hem presentat des del PSC en el primer paquet de mesures, la qual cosa demostra una manca d'imaginació preocupant que en el fons denota una absència de projecte clar per a la ciutat”, ha assenyalat Espanya, tot afegint que es tracta d'una escassedat d'idees a la qual “el senyor Ferré ens té acostumats, ja que improvisa, fins i tot, en el programa electoral.”

Per al candidat socialista és trist comprovar com Ferré s’atribueix els mèrits dels equipaments construïts a la ciutat en els darrers quatre anys pel govern de la Generalitat i de l’Estat, com el Centre de Arts Visuals, l’Arxiu Històric o el nou Auditori Municipal. “El senyor Ferré no explica que sense l'aportació extraordinària de prop de 50 milions d’euros, per part dels Governs de Madrid i Catalunya, aquests equipaments, i molts d’altres, no s’haguessin pogut construir a la ciutat”, ha etzibat.

Pel que fa a l'afirmació d'haver afavorit el comerç de proximitat, Espanya ho considera inversemblant quan els propis comerciant de la ciutat s’han queixat en els darrers mesos dels greus perjudicis que els ha provocat la mala planificació de les obres del centre i el nefast impacte que tindrà l’obertura del Carrefour en el petit comerç generalista d’Amposta.

Quant a l'afirmació del candidat convergent d'apostar pel turisme i la indústria, Espanya ha subratllat que es posa en evidència que “predica allò que no creu”, atès que en el pressupost del 2011 només hi han consignats 40.000 euros en concepte de promoció turística, indústria i comerç.

Finalment, des del PSC s’ha lamentat l’estratègia de fomentar la por al canvi de Ferré que ha arribat a dir que una alternativa de progrés seria nefasta per a la ciutat. “Amb afirmacions com aquestes CiU s'està tancant portes a pactes de futur”, ha conclòs.