dimecres, 30 de març del 2011

El PSC proposa millorar l'eficiència dels recursos municipals amb una central de compres i una auditoria dels consums

Antoni Espanya avança altres objectius de govern com són l'increment dels efectius de la policia local i l'enduriment dels càstigs als comportaments incívics


El candidat del PSC a l'alcaldia d'Amposta, Antoni Espanya, ha presentat avui el segon paquet de propostes del programa electoral amb vista a les eleccions municipals del 22 de maig que té com a principals eixos la seguretat, l'educació, el benestar i la millora de l'eficiència dels recursos municipals. De fet, aquesta darrera proposta es considera una de les principals prioritats dels socialistes ampostins si accedeixen al govern per pal·liar els dèficits de gestió per la contínua improvisació del govern de CiU. “En aquests moments de crisi cal mirar fins al darrer cèntim del pressupost municipal”, ha assenyalat Espanya, tot recordant que l'Ajuntament d'Amposta té un pressupost consolidat de 25 milions aproximadament i una plantilla de prop de 300 treballadors: “El que volem és optimitzar tota aquesta bossa de recursos humans i materials, que no vol dir retallar plantilles ni retallar els serveis que s'estan oferint, sinó millorar-ne l'eficiència”. En aquest sentit, la proposta socialista preveu la creació d'una central de compres que gestioni i filtri tota la despesa del consistori perquè cap regidor pugui fer una despesa no autoritzada, la creació d'una borsa de treball transparent, anar gradualment cap al sistema de finestreta única i fer una auditoria dels consums. I és que en aquests moments la despesa de l'Ajuntament en compres de béns i serveis puja la quantitat de 6 milions d'euros, i només en consum elèctric es gasta 600.000 euros anuals. “Volem acabar amb l'estil de gestió de l'actual govern, que és la improvisació constant.”

Una altre objectiu del projecte socialista és fer d'Amposta una ciutat sostenible, participativa i segura, i per això es preveu l'increment de la policia en un 15% en quatre anys, endurir el càstig als comportaments incívics, habilitar noves zones de lleure infantil i planificar les obres en col·laboració amb els veïns i els comerços afectats. També avui s'han avançat la proposta educativa que contempla un programa progressiu de gratuïtat dels llibres en educació infantil i primària i ajudar als cicles formatius dels instituts perquè els seus alumnes realitzin pràctiques en les empreses d'Amposta. La millora de la salut, el benestar i protegir la gent gran seran aspectes prioritaris per al PSC si accedeix al govern. Aquest darrer eix del bloc presentat avui té com a principals objectius estratègics la consolidació de l'Hospital Comarcal com a referent del Montsià, ampliant el ventall de serveis sociosanitaris i d'especialitats, i completar l'execució d'una nova residència ampliada de 200 places. Al detall, el PSC també proposa la construcció d'un nou CAP, l'ampliació de la llar de jubilats municipal i la creació del Consell Municipal de la Gent Gran. Totes les propostes les podeu trobar al blog del candidat http://www.toniespanya.blogspot.com/.