dimarts, 1 de març del 2011

El PSC denuncia la inactivitat del govern de Bel en promoció industrial

Dos anys i mig després de proposar-ho el PSC, ara s'inicia l'expedient per garantir l'abastament d'aigua al polígon Catalunya Sud


El grup municipal del PSC de Tortosa ha denunciat aquest matí la inactivitat del govern de Bel en promoció industrial, que ha pogut dissuadir l'arribada de noves empreses al polígon Catalunya Sud per no estar garantit el subministrament d'aigua abundant i de qualitat. Dos anys i mig després que el PSC proposés la solució al ple perquè Tortosa es mancomunés amb l'Aldea i sol·licités una concessió d'aigua a la CHE, una proposta que va ser rebutjada pel govern de Bel, dilluns passat va passar per comissió d'Urbanisme l'expedient per garantir l'abastament d'aigua i gas al polígon industrial Catalunya Sud. Aquestes obres es financen a través del conveni entre l'Ajuntament i Acció 10, l'empresa de la Generalitat que gestiona els fons dels pressupostos generals de l'Estat del 2010 destinats a impulsar la industrialització de l'Ebre per un import de 10 milions, 4,5 dels quals corresponen a l'obra d'abastament del Catalunya Sud.

En la mateixa cessió, la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, paradoxalment i en resposta a la pregunta del portaveu socialista, Joan Sabaté, va anunciar que s'havia optat per demanar una concessió directa a la CHE, una solució que s'hauria pogut prendre ja quan el PSC ho va proposar al Ple i que va ser rebutjada. “Lamentablement hem perdut dos anys i mig en un moment que tot esforç és poc per impulsar el creixement econòmic, incentivar les inversions i, en definitiva, crear llocs de treball”, ha lamentat Sabaté. El més greu de tot plegat, segons el portaveu socialista, és la inactivitat i l'abandó en promoció industrial i en l'aposta pel creixement econòmic de la nostra ciutat durant els quatre anys de mandat de Bel.