dijous, 17 de març del 2011

“Quatre anys després el velòdrom està en un perfecte estat de degradació”

Sabaté denuncia que la promesa de Bel de remodelar el velòdrom només era fum i una maniobra clarament electoralista


El candidat del PSC a l'alcaldia de Tortosa i portaveu del grup municipal, Joan Sabaté, ha denunciat aquest matí que quatre anys després que Bel accedís a l'alcaldia prometent, entre altres coses, la remodelació del velòdrom municipal i la construcció de les piscines durant aquest mandat, avui es certifica el seu incompliment. “Les piscines són les mateixes, en un estat lamentable que ha fet que els usuaris marxin a Amposta i Roquetes, i el velòdrom està en perfecte estat de degradació”, ha lamentat.

Sabaté ha recordat que la polèmica a l'entorn del projecte socialista per dotar a la ciutat d'unes noves instal·lacions esportives com mereixia la capital del territori i l'anunci de la construcció d'un nou velòdrom al complex ciclista de Vinallop va ser el principal cavall de batalla de CiU, aleshores a l'oposició, per desgastar el govern municipal. “En no tenir el suport necessari per tirar-ho endavant, vam decidir ajornar-ho per al proper mandat”, ha explicat. Per al dirigent socialista, però, el més greu és que Bel hagués promès a la ciutadania la cobertura del velòdrom i no només no ho hagi fet, sinó que ni hagi tingut la intenció de fer-ho.

D'haver continuat endavant el projecte socialista, ha assenyalat Sabaté, “avui tindríem centre de tecnificació ciclista i velòdrom a Vinallop, d'acord amb el conveni que vam subscriure, essent jo alcalde, amb la secretaria general de Esport, i un nou complex d'aigües.” Però, per contra, ara Tortosa “no té ni centre de tecnificació, ni noves piscines, ni un velòdrom com cal per a la pràctica del ciclisme, sinó una intal·lació totalment degradada”.

Per a Sabaté és prioritari que Tortosa tingui unes instal·lacions esportives com cal. Cal recordar que essent alcalde es va instal·lar la nova gespa artifical al camp de futbol, “que ara s'hauria de renovar”, es va acordar la remodelació de la part del darrere amb un nou camp de futbol i la pista d'atletisme, i es va habilitar un centre de fisioteràpia. “Ara el que necessita Tortosa és resoldre el tema del velòdrom i tenir unes noves piscines”, ha subratllat.

Per a Sabaté, aquest incompliment i aquesta manca de projecte del govern de Bel és una mostra del que ha passat en el conjunt de la ciutat, on les actuacions que s'han realitzat són les que va deixar programades l'anterior govern municipal i les que han tingut un finançament al 100% del govern de José Luis Rodríguez Zapatero, amb diferents fons estatals que han dut 10 milions d'euros a Tortosa. “Ens trobem davant un mandat pràcticament perdut en molts aspectes com aquest que denunciem, i en què malgrat haver-se fet coses, no s'han complert les promeses realitzades una i altra vegada per erosionar-nos, i el més greu, tanquem un mandat sense l'impuls al creixement econòmic que requeria una situació de crisi com la que estem vivint”.